Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanska sprinterka, Ivana Ilić, na Prvenstvu sveta u dvorani za seniore

post-title
Foto: RINA


Čačak - Poslednjih dana januara zbog poziva selektora Edina Zukovića za reprezentativni nastup u Zagrebu na tromeču Hrvatska - Slovenija - Srbija urađen je test na Kovid 19, koji je kod mlade sprinterke Ivane Ilić bio pozitivan. Ubrzo su se javili i zdravstveni problemi koji prate ovo oboljenje i pauza od treninga i takmičenja u trajanju od mesec dana.

„U ovogodišnju sezonu smo ušli sa velikim planovima. Posle tri meseca odličnih treninga došla su četiri takmičenja na kojima je Ivana postavila tri lična rekorda. Na žalost javili su se ozbiljni zdravstveni problemi kao posledica obolevanja od Korona virusa i to nas je vratilo korak unazad. Selektor Zuković je Ivani ukazao poverenje pozivom na Prvenstvo Balkana u Istanbul i na Serbian open indoor meeting u Beogradu gde je ostvarila korektan rezultat i pored svih problema još jednom potvrdila da je najhrabrija kada je najteže. Pre zdravstvenih problema Ivana i ja smo bili sigurni u odličan nastup na Prvenstvu sveta, jer sve je ukazivalo da će ovo biti još jedna uspešna sezona. Ivana je uvrštena kao petnaesti član reprezentacije za nastup na ovogodišnjem Prvenstvu sveta u beogradskoj Štark areni 18 - 20. marta”, rekao je trener Dragan Dukanac.

Posle uspešne juniorske karijere i jedinstvenih rezultata mlada Milanovčanka, atletičarka „ČAAK” iz Čačka ostaće upamćena i po tome što je prva čačanska atletičarka koja je nastupila na Prvenstvu sveta u seniorskoj konkurenciji. Čačak konačno ima kvalitet u seniorskoj konkurenciji koji je nedostajao od završetka karijere najboljeg čačanskog seniora Dragana Sekulića.

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar