Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Akcija dobrovoljnog davanja krvi održana u Tehničkoj školi

post-title
Foto: Infopress


Danas je u Čačku počela  tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi u  organizaciji Crvenog krsta Srbije u  kojoj  učestvuju  učenici  srednjih  škola.  Humanost  su   pokazali  učenici  Tehničke  škole, a  do  kraja meseca  akcija  će  biti  sprovedena  I u  ostalim  čačanskim  školama.  Prikupljene jedinice   krvi namenje  su  za  potrebe   zdravstvenih  ustanova u  Srbiji.    

U okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi   u Tehničkoj školi  sakupljeno je  za  dva sata više  od  25 jedinica krvi.Ovu  akciju u Čačku realizuje Klinički centar Kragujevac, Služba za transfuzuju.  Iako , je velika većina  učenika  prvi put dala krv, napominju da će I u narednim akcjama učestvovati kako bi nekome spasli život I  ukazali na plemenitost.

Grad Čačak je prepoznat kao lokalna samouprava sa tradicijom kada je u pitanju dobrovoljno davalaštvo krvi. Ostaje upamćena 38 godina kada je  obavljena prva tranfuzija krvi na daljinu.

Sekretar Crvenog krsta Čačak, Nataša Cvijović, podseća na značaj dobrovoljnog davanja krvi.

U toku ove sedmice organizovaće se akcija dobrovoljnog davanja krvi u Prehrambeno ugostiteljskoj, Medicinskoj i Mašinsko saobraćajnoj školi. Krajem meseca akciji će se priključiti i učenici Ekonomske škole i đaci  Gimnazije koji su odlikovani i brojnim priznanjima kada je u pitanju dobrovoljno davalaštvo krvi. 

 Izvor: Infopress

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar