Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Osnovci čačanskih škola uspešni na Državnom prvenstvu u gimnastici

post-title
Foto: Infopress


Na Državnom prvenstvu u Sportskoj gimnastici za osnovne škole održanom u Kostolcu nastupilo je 8 ekipa školaraca, među koje su se plasirale učenice OŠ ,,Filip Filipović“, ,,Stepa Stepanović“, ,,Dr Dragiša Mišović“ i ,,Milica Pavlović“ iz Čačka. OŠ ,,Milica Pavlović“ zauzela je 5.mesto u kategoriji od 1.do 5.razreda, i šesto među učenicima 5. I 6. razreda. Takmičenje je organizovao Sportski Savez Srbije.

Na Republičkom takmičenju u Sportskoj gimnastici nastupilo je 14 učenica iz Čačka. Takmičile su se u tri kategorije- mlađi osnovci, učenici 5.i 6. razreda, a poslednju kategoriju činili su sedmaci i osmaci. Iako su u konkurenciji imale profesionalne gimnastičarke, učenice OŠ ,,Milica Pavlović“ ostvarile su zapažene rezultate.

6-4-3Foto: Infopress

Na takmičenju je nastupila i Nikolina Lasica iz OŠ ,,Filip Filipović“ koja je na okružnom takmičenju bila druga. Iako nije zabeležila značajniji rezultat, zadovoljna je što se našla na Državnom takmičenju.

Čačanske škole nisu imale priliku da se predstave na Republičkom takmičenju punih 30 godina. Nastup u Kostulcu obećava da će u gradu na Moravi Gimnastici kao bazičnoj sportskoj disciplini biti posvećeno više pažnje.

Takmičenje je održano u sportskoj hali Gimnastičkog kluba ,,SO Partizan“, koja je u potpunosti opremljena profesionalnom gimnastičkom opremom.

Videvši da u Čačku ima potencijala za ozbiljno bavljenje Gimnastikom Savez za školski sport pokrenuo je inicijativu za osnivanje Gimnastičkog kluba. Kako bi se stekli adekvatni uslovi za funkcionisanje kluba potrebno je obezbediti prostor i profesionalnu opremu.

 Izvor: Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar