Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Međunarodni dan poezije obeležen u Čačku

post-title
Foto: Infopress


Povodom Međunarodnog dana poezije na Gradskom trgu u Čačku stvaraoci okupljeni oko književnog kluba ,,Dragoslav Grbić“ priredili su prigodan program. Klub okuplja oko 35 književnika  koji se trude da neguju ljubav prema pisanoj reči svakoga dana.

Publici okupljenoj na gradskom trgu recitalom su se predstavili članovi kluba među kojima ima i mladih stvaralaca. Odabrali su stihove koji  nose važne i svevremene poruke, ali i one koji tretiraju aktuelne teme iz oblasti ekologije.

2-12-13Foto: Infopress

Svetski dan poezije obeležava se od 1999.godine, sa idejom da se ukaže na položaj pisaca u društvu, ali i značaj čitanja, pisanja i izdavaštva.

Književni klub ,,Dragoslav Grbić“ postoji od 1987.godine. Stvaralaštvo književnika okupljenih oko kluba predstavljeno je na brojnim manifestacijama i višestruko nagrađivano.

Predsednica književnog kluba ,,Dragoslav Grbić“, Radmila Rubaković, napominje da u klubu ima pet književnika koji su nosioci međunarodnih priznanja.

Književni klub trenutno za svoje aktivnosti  koristi prostorije Doma kulture. Međutim, postoji obećanje čelnika lokalne samouprave da će uskoro dobiti svoj prostor u kojem će moći da organizuju književne većeri i okupe veći broj stvaralaca. 

Izvor: Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar