Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Mali park u Čačku postaće Park Sonje Savić

post-title


Mali park u Čačku uskoro će nositi ime čuvene glumice Sonje Savić. Iz lokalne samouprave najavljuju da će osim novog naziva, park krasiti i dodatni sadržaji i nove zelene površine.

Ideju da Mali gradski park ponese ime slavne glumice Sonje Savić i bude obogaćen dodatnim sadržajima većina Čačana prihvatila je sa oduševljenjem. Međutim, ima i onih koji ne znaju ko je bila avangardna diva domaće filmske i pozorišne scene.

Inicijativa da park u centru grada bude uređen i nazvan po slavnoj glumici potekla je od mladih Čačana. Lokalna samouprava prepoznala je značaj ove ideje, pa će uskoro biti i realizovana.

,,Planiramo da ove, eventualno sledeće godine sredimo park i da on  ponese ime Sonje Savić u punom sjaju. Inače, uredili smo prostor oko spomenika žrtvama Nato agresije. Ostaje da se park obogati novim mobilijarom i zelenilom”, rekao je gradonačelnik, Milun Todorović.

Sonja Savić rođena je 15. septembra 1961. godine u Čačku. Tokom bogate tridesetogodišnje glumačke karijere s ponosom je govorila o svom poreklu, o lepotama Gorevnice u kojoj je odrastala grleći čuveni Sonjin hrast. Preminula je 23.septembra 2008.godine u Beogradu. Sahranjena je u rodnom mestu. Da su je Čačani dostojni dokazaće ako je ne zaborave i njenim imenom nazovu deo grada koji je najviše volela.

Izvor: Infopress



Komentari

odlicno, prelepo mesto za njene kokainske sledbenike

mike

25.03.2022 09:14


Ostavite komentar