Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Besplatno predavanje U BIC-u o blockchain tehnologiji u Kragujevcu, uskoro predavanje i u Čačku

post-title


Prvi meetup u okviru EndaVan karavana održava se u Kragujevcu. Slede predavanja u Čačku, Novom Sadu i Beogradu

Kako bi podstakla kulturu deljenja znanja u svim gradovima u kojima posluje i podržala lokalne IT zajednice, kompanija Endava pokreće EndaVan – putujući karavan znanja u okviru koga će biti održana serija besplatnihpredavanja o različitim tehnologijama širom Srbije. Prva stanica na tom putu je Kragujevacgde će se sledeće nedelje održati meetup na temu blockchain arhitekture. Endavini stručnjaci iz Kragujevca, Čačka, Beograda i Novog Sada tokom narednih nekoliko meseci podeliće sa lokalnom publikom, ne samo tehnička znanja već i svoje iskustvo rada u IT industriiji.

Koji se tipovi blockchain-a najviše koriste danas i koje mesto blockchain zauzima u distributivnim sistemima? O ovim temama govoriće Kragujevčanin Slaviša Krstić, Senior Architect iz Endave na prvom meetup-u koji će biti održan 31. marta u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu sa početkom od 18 časova.

Ovaj meetup će biti sjajna prilika da uvedemo sve zainteresovane u ovu „netradicionalnu“ tehnologiju, ali i da im otrkrijemo koji su to najpopularniji programski jezici za kreiranje smart contract-a, kako da ga implementiramo i verifikujemo i koje razvojne alate u razvoju blockchaina možemo koristiti. Cilj nam je da delimo znanje ne samo sa ekspertima, već i sa širom IT zajednicom, kako bi uvideli da blockchain nije samo tehnologija čiju primenu možete naći u kriptovalutama već i šire, kao i kolike potencijale ona donosi u raznim sferama društvenog, političkog i ekonomskog života“, rekao jeSlaviša Krstić koji je specijalizovan u razvoju softverskih rešenja u oblastima fintech-a, zdravstva i igara.

Učešće na meetup-u je besplatno, ali je broj mesta u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu ograničen na 60, dok će biti omogućeno i praćenje onlajn.  Zbog ograničenog broja mesta, neophodno je registrovati se za događaj klikom na LINK.

Posle Kragujevca, planirano je da EndaVan svakog meseca poseti drugi grad u Srbiji, a sadržaj će obuhvatiti set predavanja o različitim tehnologijama i alatima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar