Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji MIlanovac: KUD Šumadija uskoro dobija nove prostorije

post-title
Foto: Press služba


Kako je i najavljeno prilikom nedavno održanih uspešnih nastupa KUD „Šumadija“, u pripremi su nove prostorije gde će članovi ovog društva nastaviti održavanje proba i pipreme za koncerte. Prostorije je obišao Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac koji je ovom prilikom istakao da lokalna samouprava na ovaj način želi da doprinese i pruži podršku društvu koje gornjomilanovačkoj opštini služi na čast.

-Naša dužnost je da čuvamo tradiciju i kulturu, jer narod bez toga i nije narod. Mi moramo da pomognemo da se ovaj prostor u potpunosti sredi i upodobi kako bi KUD „Šumadija „ najbrojnije i najuspešnije društvo u Gornjem Milanovcu imalo gde da vežba. Na raspolaganju će im biti oko 550 m2 kompletno opremljenog prostora za sve sadašnje i buduće generacije koje će čuvati našu tradiciju, pre svega izvornom igrom i pesmom – rekao je Kovačević.
On je istakao da je lokalna samouprava prezadovoljna što jedno ovakvo društvo postoji na teritoriji gornjomilanovačke opštine, iz više razloga i smatra da koncerti KUD-a „Šumadija“ pokazuju izuzetno visok nivo spremnosti i uvežbanosti, a posebno kada su u pitanju najmlađe grupe,gde se najbolje iskazuje entuzijazam ali i ozbiljnost u pristupu folkloru.

-Oni na najbolji način predstavljaju našu opštinu, kako u Srbiji tako i u svim zemljama gde nastupaju, bilo da su u pitanju revijalni iili takmičarski nastupi. NJihovo učešće u brojnim aktivnostima kako na opštinskom tako i na republičkom nivou su od nemerljivog značaja, a pomenuću samo neke od njih poput: otvaranja auto-puta Miloš Veliki, otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, obeležavanja Dana opštine Gornji Milanovac, Ustanka u Takovu i mnogim drugima. To je jedna simbioza i primer dobre saradnje koja traje već godinama. Uslovi u bivšoj zgradi „Lopte“ nisu bili adekvatni, a sada ćemo pokušati da ovaj problem rešimo trajno i da KUD „Šumadija“ u narednim decenijama ima prostor kakav zaslužuje. –



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar