Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak 94 je novi KLS ligaš nakon pobede u gradskom derbiju

post-title
Foto: Mediaportal


Drugi put u mesec dana u košarkaškom hramu u Čačku snage odmeravaju gradski rivali Železničar i Čačak 94. Ovaj meč ipak je od veće važnosti za ekipu Čačka 94 koji bi pobedom postigao zadati cilj na početku sezone, a to je ulazak u KLS i samim tim ostvarivanje najvećeg uspeha u klupskoj istoriji. Ljubitelji košarke, njih oko 1000, došli su da bodre obe ekipe i uveličaju još jedan praznik košarke u Čačku.

 

Ekipa Čačka 94 ušla je malo nervozno u u za njih najbitniji meč u istoriji kluba. Uslovni gosti na ovom meču, ekipa Železničara, izgledala je mnogo opuštenije, i svojom prepoznatljivom brzom i agresivnom igrom uveli su se u meč, a tako odograli i celu prvu četvrtinu. Nošeni Aleksom Krsmanovićem i Markovićem koju su bili opasni kako u prodorima tako i u šutu sa distance i 3 poena, nisu naišli na veliki otpor odbrane košarkaša Čačka. Majstorović je bio najraspoloženiji kod "domaćih", ali su Želovci rešili prvi period igre u svoju korist, sa ubedljivih 17:27. 

 

Drugi period igre počeo je malo bolje po ekipu Čačka 94 koja je uspela da spusti razliku na 5 poena, ali Želovci su imali odgovor za to iz svih pozicija. Ekipa Čačka 94 dosta je pokušavala šutom za 3 poena da se vrati, ali nisu uspevali. Železničar je pokazao veoma zrelu igru na obe strane terena, a malo agresivnijom igrom u zadnjih minut i po poluvremena uspeli da stegnu odbranu i rezultatski se vrate i odu sa 5 poena zaostatka na veliki odmor.

 

Start drugog dela igre otvorio je Tresač brzim poenima, na šta je Raković odgovorio sa 2+1. Ipak Tresač pogadja za 3, i dovodi utakmicu na jedan posed. Ogromna energija igrača obe ekipe prenela se i na tribine. U narednim minutima igralo se poen za poen, da bi na 4:14 do kraja trećeg perioda ekipa Čačka 94 došla do prvog vodjstva na utakmici poenima iskusnog Pantića. Rezultat u tom trenutku glasio je 55:53. U nastavku veoma tvrdo uz dosta grešaka sa obe strane da bi se na pauzu pred poslednji period otišlo sa prednošću Železničara 57:61.

 

Pantić je poenima otvorio četvrtu četvrtinu, da bi Zdravković već u sledećem napadu doneo novo izjednačenje. Nekoliko loših napada Železničara i Paunović trojkom dovodi ekipu Čačka 94 u prednost - 64:61. Odmah nakon tajm auta ekipe Železničara videli smo i jednu od najlepših akcija na meču. Miloje Šušić alley oop dodavanjem za Srdjana Krsmanovića koji je zakucao. Trojkom Panića na 5 minuta do kraja meča Železničar se opet odlepio na 5 poena prednosti. Veoma fizicki jaka utakmica, kvalitetna, a na 2:34 do kraja kao da se nije ni igralo. Pilčević je prvo trojkom pa poenima sa penala doneo novo izjednačenje - 73:73. A. Krsmanović je bio polovičan sa linije penala, da bi zatim postigao trojku uz faul. Slobodno bacanje nije realizovao, a Železničar je ubrzo stigao do velikih 5 poena prednosti na 55 sekundi do kraja. Paunović brzim poenima smanjuje na 3 razlike, a nakon velike greške Markovića, Pilčević krade loptu i odlazi na liniju slobodnih bacanja, a malo je falilo i da poentira uz faul. Realizovao je oba, a zatim je Markoviću sviran sumnjiv faul u napadu. Nije to dobro primio, a sudija mu je dao i isključujuću. Veliki protesti igrača Železničara, ipak na kraju 3 penala za Pilčevića, koji je realizovao 2. Publika se nadjačavala u podršci ekipa uz pokliče Žele, Žele i Čačak, Čačak.Lopta je i dalje bila za Čačak 94, a Tresač nakon faula oba puta je bio uspešan i doveo Čačak 94 u prednost - 81:78. Do kraja još penala za Čačak 94, a konačan ishod glasio je 83:78. Poslednji zvižduk označio je i veliko slavlje ekipe Čačka 94. Igrači Železničara i publika su sportski čestitali i pokazali sportski fair play u svom najboljem svetlu. Ovom prilikom se pridružujemo čestitkama uz želju da nastave sa pobedama i u najvišem nacionalnom rangu i da predstavljaju Čačak na pravi sportski način kao i dosad.

 

Pored svega, na kraju ovog meča i ove sezone, iako ima još 1 kolo do kraja, konstatujemo da je svakako najveći pobednik čačanska košarka. Nakon Borca, napokon imamo novog KLS ligaša. Igračima obe ekipe kapa dole i naklon do poda, što je publika i prepoznala velikim aplauzom. Ova 2 meča su bila zaista praznik košarke za Čačak. Mečevi u kojima su uživali svi ljubitelji magične igre pod obručima. Ovo je sigurno veoma uzlazni put Čačanske košarke i nadamo se da će se ovako i nastaviti. Sportski pozdrav iz košarkaške prestonice Srbije, Čačka.

Kosta Nikitović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar