Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac poražen na gostovanju u Železniku

post-title
Foto: FMP Meridian


U 24. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca, znatno oslabljeni, izašli su na megdan starom znancu, ekipi FMP-a iz Železnika. Bio je ovo treći okršaj Beograđana i Čačana u tekućoj sezoni, tako da nepoznanica nije bilo. Ipak, pobednik može biti samo jedan, a to zvanje je poneo domaći tim, koji je slavio rezultatom 90:82 (19:25; 18:20; 25:14; 28:23).

Otvaranje utakmice je proteklo u ujednačenom ritmu. Borac je prvi poveo, da bi zatim usledila mini-serija domaćina od pet poena. Tačku na nalet FMP-a stavio je Pecarski sa dve vezane trojke, tako da je Borac držao priključak, a čak je i poveo (7:8). U nastavku susreta priključili su mu se Novaković i Todorović, tako da je igra Čačana izgledala prilično dobro. Čak je u jednom momentu, a nakon trojke Čarapića, došao do plus sedam (10:17), pa je trener Stefanović morao da reaguje. Odgovor je stigao od Nerandžića, koji je bio uspešan van linije 6,75. Zatim je pogodio i Džons nekoliko puta, pa je FMP vrlo brzo izjednačio (19:19). Tačku na seriju domaćina stavio je Đoković sa distance. Njegov primer sledio je nepogrešivi Pecarski, a potom i Marinković, pa je Borac ponovo došao do pristojne prednosti (19:25).

Izuzetno šutersko veče Borac je nastavio u prvom minutu druge deonice. Serijom 6:0 došli su Čačani do prve dvocifrene prednosti (19:21), pa je klupa FMP-a ponovo morala da reaguje. Tek je Izundu atraktivnim zakucavanjem ubacio prvi koš za domaćina. Od tog poteza FMP se malo probudio, pa je uspeo da realizuje nekoliko napada. Ali Borac je nastavio da igra bolju košarku, pa je konstantno vodio. Ipak, polovinom druge četvrtine FMP se ozbiljno približio (35:37). Da se domaćin potpuno ne vrati u susret postarao se Novaković, koji je postigao trojku. Zatim je poentirao Hejl, pa ponovo Novaković, tako da je Borac ponovo imao značajnu prednost (35:44). Do odlaska na veliki odmor Čačani su znali da sačuvaju pozamašnu svotu poena, pa su zadovoljni otišli u svoju svlačionicu.

Trojkom Đokovića otvorena je treća četvrtina. Tim košem, kao i poenima Novakovića, Borac je došao do maksimalnih +13 (39:52), tako da je igrako kako je samo poželeti mogao. Na drugoj strani, FMP je srljao iz greške u grešku, tako da je dodatno olakšavao posao rivalu. Samo na momente je uspevao da uradi nešto pozitivno. A Borac nije nameravao da se zaustavi. Predvođen fenomenalnim Novakovićem konstantno je vodio. Ali kada se učinilo da Borac potpuno preuzima kontrolu meča u svoje ruke usledio je pad u igri, koji je FMP iskoristio, pa je prišao na minus tri (53:56). Ipak, na jedvite jade, Borac uspevao da spreči FMP da potpuno uhvati priključak. Međutim, pred kraj deonice domaćin je predvođen Simovićem došao do preokreta (62:59). Bilo je očigledno da je Borac ušao u kontraritam, što je FMP mudro iskoristio.

Kada je jednom ušao u pravi ritam, FMP je iz napada u napad povećavao svoju prednost, pa je došao do plus sedam (68:59). A Borac je išao iz greške u grešku, tako da je sve više komplikovao svoju situaciju. Dugo nije uspevao da poentira, što je čak postalo alarmantno. Tek je Čarapić pogodio za tri, uz dodatni faul, pa je malo popravio stanje svoje ekipe. Ali kazabaza Borca je nastavljena, pa je FMP došao do prve dvocifrene prednosti (74:63). Od tog momenta, pa sve do kraja susreta, FMP je kontrolisao susret, tako da Borac nije mogao ništa da promeni. Iako je bio inferioran dobar deo meča, domaćin je u drugom poluvremenu potpuno promenio svoju igru, pa je na kraju uspeo da odbrani domaći teren i upiše novu pobedu.

FMP: Pavićević, Vujičić 1, Džons 16, Šaranović 3, Tasić 21, Radonjić 5, Izundu 9, Simović 23, Nerandžić 11, Stepanović 1, Manojlović, Lakić.

Borac: I. Đoković 8, Hejl 20, Sanadze, Lopez 1, Đ. M. Ćurčić, Pecarski 8, Marinković 8, Novaković 25, Todorović 4, Čarapić 8.

Izvor: KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar