Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kadeti Borca uspešni po 18. put u sezoni

post-title
Foto: Lejča photography


U 19. kolu Triglav kadetske lige Srbije košarkaši Borca su na domaćem parketu dočekali vršnjake iz niškog Konstantina. U skladu sa očekivanjima, tim iz grada na Moravi je upisao novu pobedu, a rezultat nakon 40 minuta igre je glasio 85:71 (28:9; 14:21; 16:21; 27:20).

Malo neočekivano, ali Konstantin je bolje otvorio susret, kada je napravio mini-seriju 4:0. Međutim, nije trebalo puno čekati na odgovor domaćina. Munjevitom kanonadom nekolicine igrača Borac je za nešto više od jednog minuta došao do 11 vezanih poena, pa se situacija iz korena promenila. U nastavku četvrtine Čačani su diktirali tempo igre. Iz napada u napad su rešetali koš Konstantina, pa su prvi kvartal okončali sa 19 poena više (28:9).

Gde su stali nakon prvih 10 minuta, Čačani su nastavili u drugom delu meča. I dalje su punili obruč rivala, pa su došli do najvećih +25 (34:9). Prosto rečeno, gosti nisu znali šta ih je snašlo dobar deo druge deonice. Samo sporadično su uspevali da urade nešto pozitivno u fazi napada. Doduše, pred kraj prvog poluvremena smanjili su zaostatak na pristojnu cifru. Ali to nije bilo ni blizu dovoljno da se ugrozi supermacija Čačana, koji su na veliki odmor otišli sa prednošću od 12 poena (42:30).

Pozitivnu igru sa kraja prvog Konstantin je nastavio početkom drugog poluvremna, kada je prišao na svega 10 poena deficita (44:34), što nije bio slučaj još od uvodnih minuta. Borac je nekako uspeo da zaustavi nalet rivala, pa je čak došao do 15 poena suficita (51:36). Ali Konstantin je osetio da može da parira domaćinu, pa je igrao hrabro i borbeno. Štaviše, krajem trećeg dela igre smanjio je deficit na jednu cifru (58:51). Na pomolu je bila interesantna odsudna deonica.

Odsudni deo meča nije krenuo baš najbolje po domaćina. Osokoljeni dobrom igrom košarkaši iz Niša su prišli na svega tri poena deficita (61:58). Bilo je očito da su došli u Čačak da skupo prodaju kožu. Ali kada je bilo najpotrebnije, Borac je bio na visini zadatka. Vezao je pet poena, pa je mogao lakše da diše. Čak je polovinom deonice ponovo došao do dvocifrene prednosti (71:61). Naravno, trener Konstantina je odmah zatražio tajm aut. U nastavku susreta gosti su nastavili da se bore, ali Borac im više od toga nije dopustio. Do konca susreta Čačani su igrali dovoljno dobro kako bi meč sigurno priveli kraju, pa su nešto teže od očekivanog zabeležili 18 pobedu u kadetskoj ligi.

Borac: Bojović 9, Bugarčić 7, Simović 8, Erić 16, Vasilijević 8, Nikolić, Ivković 21, Milošević, Radović 7, Popović 9, Tatić, Stojanović.

Konstantin: Tasković 2, Ćirić, Marković 17, Stanojević 12, Petrović 2, Ignjatović, Zlatanović, Pejović 4, Milković 12, Petrović 22.

Izvor: KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar