Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Mihailović: Nacionalna ideja u Čačku nikada nije izgubljena

post-title
Foto: GZS


Čačak - Održana je konvencija koalicije „NADA”,koju čine Pokret za obnovu Kraljevine Srbije, Demokratska Stranka Srbije i 25 udruženja građana.

Vojislav Mihailović, predsednik Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije i unuk Dragoljuba Mihailovića, vođe Jugoslovenske vojske u otadžbini tokom Drugog svetskog rata, kazao je na konvenciji da u Čačku nacionalna ideja nikada nije izgubljena.

„Svestan sam da se nalazim u Čačku, u jednom mestu gde nacionalna ideja nikada nije bila izgubljena, za razliku od nekih drugih krajeva Srbije. Vi još uvek nosite puno toga od onog srpskog, tradicionalnog, lepog, borbenog. I svaka vam čast na tome. Nije to bilo lako, posebno u vreme komunizma. Rečeno je već, da čak i naši koalicioni partneri, upravo zato što imamo saglasje u svemu, jer su nam programi gotovi isti, jer smo mi stranke desnog centra i oni su upravo voljni, kada dođemo na vlast da otvorimo pitanje oblika vladavine. Drugim rečima, da tražimo od naroda da se izjasni. Da li je za lažno ime republika, koje i danas nosi ili kako je veliki Matija Bećković rekao, za naše kršteno ime, za Kraljvinu Srbiju. Ubeđen sam da ćemo izabrati ovo drugo. Ubeđen sam jer je to deo našeg nacionalnog identiteta, kao što je naše pismo ćirilica, kao što imamo našu kulturu, kao što imamo svoje vrednosti kao Srpska nacija, tako je i kruna od kad znamo za sebe uvek bila ono što je odikovalo Srbe”, rekao je Vojislav Mihailović, predsednik POKS-a.

Koordinator Moravičkog okruga, Hadži Goran Milovanović, rekao je da će se po dolasku na vlast koalicije „NADA” zalagati za ukidanje članarina deci koja žele da se bave nekim sportom.

„Insistiraću, ukoliko dođemo na vlast, a ubeđen sam da hoćemo, da se ukinu članarine deci. Ne može jedna porodica koja ima, na primer tri dečaka ili dva dečaka i devojčicu i hoće jedno da trenira balet, jedno fudbal i jedno košarku. I neko za to traži 12 000 dinara. Nama narod jedva živi, a mi još namećemo 12 000 dinara. Ne, mi ćemo da ukinemo članarine”, kazao je Milovanović.

Okupljenima se obratio i član predsedništva POKS-a, Dušan Radosavljević, koji je pozvao da na oslobađanje od ropstva u koje je Srbija stavljena krajem Drugog svetskog rata.

„Danas smo u mestu gde je, možda mudrije tihovati i ćutati i slušati vas. Vi ste onaj kraj Srbije koji je ostvario hristoliki temelj svega onoga čemu težimo, a to je da obnovimo one vrednosti po kojima nas je prepoznala istorija. I da pleme svoje oslobodimo od ropstva u koje smo od strane bezbožnika dovedeni četrdeset i pete godine. Još traje pogrom nad Srbima”, rekao je Dušan Radosavljević, član Predsedništva POKS-a.

Na konveciji koja je počela oko 19 časova bilo je okupljeno oko 150 pristalica koalicije „NADA”.

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar