Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Parezanović: Brinućemo o životnoj sredini, ali i energetskoj bezbednosti zemlje

post-title


Narodni poslanik Marko Parezanović i kandidat za novi saziv ispred liste "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" govorio je o ekologiji u okviru predizbornog intervjua koji je objavio Čačanski glas. Parezanović je naglasio da će SNS i nakon izbora brinuti o životnoj sredini, ali i o energetskoj bezbednosti države. 

 

"Ekologiju očigledno sve partije i brojne NVO doživljavaju kao plodno tle za ličnu promociju, ali i mogućnost dobre zarade kroz izdašne strane donacije. Meni tu najviše smeta taj narativ da oni vole našu životnu sredinu, a mi je mrzimo i želimo da je uništimo. Naša parola je "dela govore", a naša dela kažu da smo ugasili svaku kotlarnicu u užem i širem centru grada koja je koristila "prljave" energente, da smo prvi u Srbiji sanirali nesanitarnu deponiju Prelići, kao i da smo spremili nimalo jednostavnu projektnu dokumentaciju za gradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda sa kojom će se uskoro početi. Građani nek pokušaju da se sete samo jednog ozbiljnog projekta iz oblasti ekologije pre 2012. godine i biće im jasno šta nam dela govore. Lepa je ta naknadna pamet pojedinih političara, ali ljudi od nje nemaju ništa. Međutim moram i da kažem da nikada nećemo biti ekološki fatalisti i da nećemo iracionalnim idejama ugroziti energetsku bezbednost zemlje. Jer vidite koliko malo treba da resursi koje podrazumevamo poput hrane i energenata odjednom postanu luksuz. I onda preko noći shvatimo da je važno da čuvamo životnu sredinu, ali da nekako moramo i da se grejemo, obezbedimo privredi energente, obezbedimo energetsku sigurnost i nezavisnost. Tu populizma ne sme da bude i ne sme se igrati na kartu emocija građana. Zato je važno biti državnik, a ne političar i to je naš predsednik mnogo puta pokazao, izmedju ostalog i kada je pre pola godine ukazivao na moguću krizu i opasnost od energetske zavisnosti. Danas imamo najjeftiniju struju i plaćamo najjeftiniji gas u Evropi"- izjavio je Parezanović. 

 

Srbija neće voditi tuđe ratove, gledamo u svoje dvorište

 

Parezanović je dodao i da su izbori u nedelju prilika da Srbija odbrani svoju samostalnost i nezavisnost u donošenju odluka. 

 

"Na izborima 03. aprila imamo priliku da odbranimo samostalnost i suverenost naše državne politike. Izboriti se za takvu politiku nije bilo lako i bilo je potrebno mnogo mudrosti i mukotrpnog rada. Arhitekta takve politike je predsednik Vučić i već sada je jasno da Srbija dugo neće imati državnika takvog dometa i vizije. Građani treba da budu sigurni da u ovo, za ceo svet veoma teško vreme, Srbija sigurno neće voditi tuđe ratove, već će voditi računa o interesima sopstvenog naroda. Želimo da živimo u miru i stabilnosti, ali i da sami biramo šta je za nas najbolje i za to se borimo 03. aprila"- dodao je Parezanović. 

 

Ceo intervju pročitajte u štampanom izdanju Čačanskog glasa.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar