Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru: Srbija danas dobija rivale

post-title
Foto: EPA/Noushad Thekkayil


Dugo smo ga čekali, još od 14. novembra 2021. godine, kada je reprezentacija Srbije šokirala Portugal usred Lisabona, a sada je konačno stigao red na žreb za Svetsko prvenstvo!

Famozno izvlačenje kuglica će biti održano danas od 18 časova u Dohi (direktan prenos na RTS 1), glavnom i najvećem gradu Katara, države koja organizuje ovaj specifičan Mundijal, prvi koji se ne igra preko leta, već je zbog visokih temperatura u toj državi zakazan za novembar i decembar.

Još i pre nego što je postalo poznato koje sve ekipe će biti mogući protivnik Piksijevim "orlovima", navijači nacionalnog tima su razmišljali koga bi voleli da vide kao protivnike Srbije u grupnoj fazi.

Kao i na svakom žrebu, postoje pravila koja ne dozvoljavaju pojedinim državama da budu izvučene u istu grupu što bitno utiče na sve ekipe, a Kurir vam otkriva sve što treba da znate o žrebu za Svetsko prvenstvo!

Čak i na dan žreba nije kompletiran spisak učesnika jer je preostalo da se odigra nekoliko utakmica baraža i tako dobije konačan spisak od 32 reprezentacije na Mundijalu.

Ono što nas najviše zanima i direktno se tiče Srbije, jeste pravilo po kojem u jednoj grupi mogu da se nađu samo dve evropske selekcije. Reprezentacija Srbije svoje rivale čeka iz trećeg šešira, a nakon izvlačenja svih ekipa iz prva dva šešira znaćemo opcije koje su u igri za naše momke.

S obzirom na to da u prvom i drugom šeširu ima po pet predstavnika Starog kontinenta, jasno je da će neke od osam grupa biti zatvorene za Srbiju. Kada je reč o drugim kontinentima, samo jedna ekipa može da se nađe u grupi, što će dalje da suzi krug potencijalnih rivala koji dolaze iz četvrtog šešira. FIFA je napravila šešire koristeći plasman na rang listi, a relevantna je lista koja je objavljena u četvrtak 31. marta, uz napomenu da će Katar kao domaćin biti u prvom žrebu bez obzira na to što samo Saudijska Arabija ima lošiji rang od svih učesnika.

Izvor: Kurir



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar