Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku će sutra biti otvorena 104 izborna mesta na kojima će moći da glasa 94. 953 upisana birača

post-title
Foto: RINA


Gradska izborna komisija u Čačku preuzela je četvrtak izborni  material od RIK-a i podelila ga biračkim odborima za predstojeće parlamentarne I predsedničke izbore koji će se održati sutra,  u nedelju  3. aprila. Da bi birači mogli da ostvare svoje pravo glasa neophodno je da budu upisani u birački spisak. Svim biračima su već  dostavljena obaveštenja o danu,  vremenu  I biračkom mestu  na kojem mogu da glasaju. Ukoliko  neko nije dobio obaveštenje on će moći u nedleju da glasa uz važeću ličnu kartu ili pasoš.   Sva 104 biračka mesta u Čačku su ostala ista, osim što će se na biračkom mestu broj 62 u Bečnju,  umesto u OŠ Tatomir Andjelnić  glasati u Domu kulture . 

“Izbornoj komisiji grada Čačka obraćali su se gradjani  sa pitanjem d ali mogu da glasaju van Čačka. Ta zakonska  mogućnost postoji  i gradjani su mogli da podnesu zahtev da se u deo biračkog spiska upiše podatak da žele da glasaju prema mestu boravka , ali taj rok je istekao 12. Marta . Gradjani su mogli takodje do 12. Amrta mogli da podnesu zahtev da žele da glasaju u inostranstvu pa je I taj rok istekao”, ističe  Kasija Vukajlović, predsednica GIK Čačak.

Birači koji zbog teške  bolesti, starosti   invalidnosti  nisu u mogućnosti da dodju na biračko mesto moći će  da  glasaja kod kuće.  O tome će morati da obaveste izbornu komisuju   na telefon 064/ 70 550 do subote, a  na dan izbora u nedelju  mogu se javiti  na biračkim mestima   do 11 sati. Inače gradjani mogu da  glasaju samo na području biračkog mesta.

Birališta se u nedelju otvaraju u 7, a zatvaraju u 20 sati . izbore će   nadgledaće brojni domaći I strani posmatrači. 

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar