Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac doživeo poraz na gostovanju u Podgorici

post-title
Foto: Budućnost VOLI


U okviru 26. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca sastali su se u Podgorici sa domaćom Budućnosti VOLI. Bio je to jedan u nizu teških okršaja za izabranike Marka Marinovića. Iako su pružali dostojan otpor favorizovanom rivalu dobrih pola sata, ipak nisu mogli do iznenađenja na gostovanju u Crnoj Gori. Domaćin je na kraju susreta upisao novu pobedu, a rezultat je glasio 97:73 (21:17; 22:21; 26:22; 28:13).

Na otvaranju susreta Budućnost je napravila mini-seriju 4:0, što je bio dobar nagoveštaj za domaćina. Tačku na to stavio je Lopez pogotkom van linije 6,75. Ali taj koš nije bio odskočna daska za Borac. Nije uspevao da pronađe pravo rešenje u napadu, dok Budućnost nije imala taj problem. Preko raspoloženih Perija i Zorana Nikolića došla je do plus devet (12:3). Odmah je reagovao Marinović prvim tajm autom. Ponovo je poentirao Lopez, ovog puta za dva. Usledila je trojka Čarapića, a zatim i Novakovića, pa je Borac mogao da odahne, jer je prišao na minus jedan (12:11). Na potezu je bio Džikić. Odgovorio je domaćin na pravi način, ali Čačani su zahvaljujući odličnom šutu za tri uspeli da drže priključak do konca prvog kvartala.

Trojkama Pecarskog i Lopeza započeo je drugi deo utakmice, pa je Borac, na iznenađenje publike u hali, došao do izjednačenja (23:23). Tačku na seriju gostiju stavio je Drobnjak. U narednih nekoliko minuta Budućnost je uspevala da drži prednost, ali je Borac preko mladih Ćurčića držao priključak. Štaviše, nakon sjajnog prodora Hejla Čačani su po prvi put imali prednost (30:32). Ali nije trebalo puno čekati na odgovor. Brzo je Budućnost došla do sedam vezanih poena, pa je tako stabilizovala svoje redove. Do odlaska na veliki odmor domaćin je sačuvao prednost, ali je rezultat bio aktivan, tako da je Borac imao čemu da se nada u drugom poluvremenu.

Pošto su se ekipe vratile na parket, ponovo je nastupilo egal stanje. Budućnost je imala prednost, ali je Borac sve vreme disao za vratom rivalu. Čak je posle poena Marinkovića i Sanadzea ponovo poravnao rezultat (49:49). Osetio je Borac može da igra na ravnoj nozi sa domaćinom, pa je to i činio. Doduše, uspela je Budućnost u drugom delu četvrtine da povede sa osam poena prednosti (62:54), ali je Marinović odmah reagovao. Odgovornost je preuzeo Hejl, koji je ubacio trojku, uz faul, pa je zaostatak prepolovljen. Ali u poslednjem minutu treće četvrtine Budućnost je napravila novi niz, pa je nakon pola sata igre imala značajnih devet poena prednosti (69:60).

Početkom odsudnog dela igre Budućnost je došla do maksimalnih +12 (72:60), pa se činilo da je domaćin krenuo da rešava meč. Ali je vrlo hrabro odgovorio mlađi Ćurčić dalekom trojkom. Međutim, domaćin nije nameravao da posustane, već je nastavio da radi dobar posao u ofanzivi. U drugoj polovini deonice došao je do najvećih +21 (90:69), tako da je bio na korak do pobede. Naravno, Borac se iz petnih žila trudio da ponovo uvede meč u egal stanje. Ipak, vremena je bio sve manje, a Budućnost nije pokazivala želju da posustane. Kao što je i bilo očekivano, domaćin je sigurno priveo meč kraju, pa je nešto teže od očekivanog zabeležio nova dva boda u regionalnoj ligi.

Budućnost VOLI: Kobs 3, Atić 2, Barović 2, D. Nikolić 4, Sili 18, Tarolis 4, Z. Nikolić 10, Jagodić Kuridža 15, Drobnjak 16, Popović 10, Peri 13.

Borac: I. Đoković, Đ. V. Ćurčić 2, Hejl 11, Sanadze 9, Lopez 10, Đ. M. Ćurčić 13, Pecarski 14, Marinković, 3 Novaković 8, Todorović, Čarapić 3.

Izvor: KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar