Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marko Marinović nakon poraza od Budućnosti: Nismo uspeli da fizički utakmicu iznesemo do kraja

post-title
Foto: Budućnost VOLI


Košarkaši Borca nisu uspeli da naprave senzaciju u Podgorici. U okviru 26. kola AdmiralBet ABA lige poraženi su od Budućnosti VOLI, a rezultat nakon 40 minuta košarke je glasio 97:73 (21:17; 22:21; 26:22; 28:13).

Iako je bio dobrano oslabljen zbog neigranja nekolicine važnih igrača, poput Radovana i Ilije Đokovića, kao i Bojana Tomaševića, Borac je igrao hrabro i ravnopravno dve, gotovo tri četvrtine. Imao je aktivan rezultat, pa se činilo da može da uvede utakmicu u egal završnicu.

Međutim, kada mu je ponestalo snage, Budućnost je znala da to iskoristi, pa je meč sigurno privela kraju. I to sa ubedljivom razlikom, koja ne oslikava baš najbolje stvarno stanje tokom dobrog dela meča.

Bilo kako bilo, Borac mora da arhivira poraz u Podgorici i okrene se novim izazovima. Naime, do kraja ligaškog dela ABA takmičenja pred Čačanima će se naći ekipe Cedevita Olimpije, Crvene zvezde mts i Mornara-Barsko zlato, tako da im posao neće biti lak…

Marko Marinović, trener Borca, posle utakmice je analizirao sve razloge poraza njegove ekipe.

,,Igrali smo dve, dve i po četvrtine solidnu košarku. Dobro smo znali da ispred sebe imamo jednu od najjačih ekipa u ABA ligi. Ali opet smo ispojili neke svoje slabosti. Kada je rezultat počeo da raste u korist Budućnosti, mi smo odustali. Nismo uspeli da fizički utakmicu iznesemo do kraja. Takođe, imali smo problema sa organizacijom napada, o čemu svedoči to da smo zabeležili samo 12 asistencija, dok je Budućnost imala 28. To je boljka koju vučemo cele sezone. Kada igramo kolektivno, imamo rezultat. A kada nam neko jače priđe, kao što je Budućnost u drugom poluvremenu, mi ne uspemo da se adaptiramo. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri i želim mu puno sreće i uspeha u nastavku sezone”, rekao je Marinović.

Uprkos negativnom rezultatu, bilo je i nekih dobrih stvari za čačanski tim.

,,Hoću da pohvalim igru mlađeg Đorđa Ćurčića, koji me je prijatno iznenadio. Odigrao je utakmicu hrabro i dao je primer starijim kolegama kako treba da se, pre svega, odnose prema košarci, a zatim prema Borcu i gradu Čačku”, dodao je Marko Marinović.

Borac neće imati puno vremena za odmor i analizu utakmice u Podgorici. Već u subotu ga očekuje novi, podjednako težak rival. Naime, u okviru odloženog meča 15. kola AdmiralBet ABA lige Čačani će u Ljubljani biti gosti domaćoj Cedevita Olimpiji. Taj meč je na programu u subotu 16. aprila, a početak susreta je u 17 časova.

Izvor: KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar