Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Svečano otvoreno Četvrto pijanističko takmičenje "Vojislav-Lale Stefanović" u Užicu

post-title
Foto: Sajt Grada Užica


Svečano je otvoreno Četvrto pijanističko takmičenje u Muzičkoj školi ,,Vojislav-Lale Stefanović“. Takmičenje najtalentovanijih mladih pijanista trajaće dva dana i okupiće blizu stotinu učesnika iz trinaest gradova Republike Srbije.

„Organizovanjem pijanističkog takmičenja u našoj školi, koje se odvija već nekoliko godina unazad, prevashodno želimo da damo doprinos razvoju pijanističke pedagogije i izvođaštva na nivou osnovne i srednje muzičke škole u našem gradu i regionu. Ovo takmičenje je još jedna u nizu manifestacija kojom, kao škola, doprinosimo razvoju kulturnog života naše sredine, stavljajući u fokus klasičnu muziku i šireći svest o pravim vrednostima. Smatram da je međusobna razmena znanja i iskustva među učesnicima takmičenja, učenicima i njihovim nastavnicima, dragocena“, naveo je Nebojša Đuričić, direktor Muzičke škole ,,Vojislav-Lale Stefanović“.

Direktor Muzičke škole u Užicu, Nebojša Đurić, dodao je da učenici na ovakvim takmičenjima dobijaju priliku da provere, potvrde i unaprede svoj talenat i znanje, kao i svoje ljudske vrednosti neprestanim usavršavanjem i težnjom ka profesioinalizmu.

Na takmičenju će učestvovati višestruko nagrađivani učenici, kako na republičkim, tako i na međunarodnim takmičenjima.

Žiri ovog takmičenja činiće eminentni profesori sa bogatim izvođačkim i pedagoškim iskustvom: prof. dr Sanja Lukovac sa Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, prof. Goara Lazić, iz Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ iz Šapca, kao i prof. Magdalena Popović iz Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ iz Čačka.

„Takmičenje je počelo kao školsko, ali zbog interesovanja velikog broja muzičkih škola iz Srbije, mogu slobodno da kažem da ovo, sada već tradicionalno takmičenje, uspeva da preraste u respektabilno državno takmičenje. Ove godine su sa nama, pored učesnika iz Užica i đaci iz Priboja, Nove Varoši, Prijepolja – praktično cele Zapadne Srbije, ali i učesnici iz Beograda, Trstenika, Valjeva, Kraljeva, Novog Pazara, Smederevske Palanke. Naš cilj je da ovo takmičenje već naredne godine preraste u međunarodno sa učesnicima iz okolnih zemalja – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije“, izjavio je Ivan Sudzilovski, jedan od organizatora ovog takmičenja i profesor klavira u Muzičkoj školi ,,Vojislav-Lale Stefanović“.

Svečanom otvaranju Četvrtog pijanističkog takmičenja u Muzičkoj školi ,,Vojislav-Lale Stefanović“ prisustvovali su čelnici Grada Užica na čelu sa gradonačelnicom dr Jelenom Raković Radivojević.

Muzička škola „Vojislav-Lale Stefanović“ postoji već 45 godina i sa ovim takmičenjem se pozicionira kao lider u razvoju mladih muzičkih talenata na teritoriji Zapadne Srbije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar