Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Mališani čačanskih vrtića u poseti „UG Nadežda Petrović”

post-title


Sa dolaskom lepih prolećnih dana u Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“su učestale posete dece iz čačanskih vrtića i osnovnih škola. Tokom poseta deca mogu pogledati slike Nadežde Petrović i čuti priče o njenom slikarstvu, a zatim se upoznati sa raznovrsnim umetničkimdelima nastalim tokom celog 20. veka i kroz aktuelnu umetničku praksu koja ih čekaju na novootvorenoj izložbi STALNA POSTAVKA 2005-2022.

Po reakcijama malih posetilaca zaključuje se da im je tokom ovih posetazabavno, a galerija se nada da će od naredne školske godinenastupiti još uspešnija saradnja sa predškolskim ustanova i osnovnim i srednjim školama sa teritorije grada Čačkakoja je podstaknuta nedavno potpisanim sporazumom.

Tako će nacionalno i zavičajno kulturno nasleđe i aktuelni programi ustanova kulture biti još bliskiji mladom naraštaju. Galerija se priprema za novu fazu saradnje sa obrazovnim ustanovama osmišljavanjem novih edukativnih programa, radionica, izložbi, predavanja i drugih interakcijskih sadržaja koji će deci omogućiti zabavu, ali i učenje kroz igru jer će u njima naći niz podudarnosti sa školskim gradivom.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar