Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac savladao Mornar na kraju ligaškog dela ABA lige, sledi baraž sa Zlatiborom

post-title
Foto: Mediaportal


U odloženoj utakmici 16. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca su na parketu dvorane kraj Morave ugostili dobro poznatog protivnika, ekipu Mornara iz Bara. Bio je to poslednji duel u ligaškom delu ABA takmičenja za tim koji predvodi Marko Marinović. Iako nije bilo rezultatskog značaja ovog duela, oba tima su igrala sa velikom željom da se pobedom oproste od regionalne lige. Ipak, trijumf je mogao da pripadne samo jednom sastavu, a završio je u rukama Čačana, koji su slavili rezultatom 91:78 (23:23; 22:25; 15:18; 31:12). Ovom pobedom Borac je napravio dobru uvertiru pred baraž protiv Zlatibora, koji je na programu naredne subote.

 

Što se tiče samog meča, započeo je u prilično ujednačenom ritmu. Borac je imao inicijativu, ali ga je Mornar u stopu pratio. Čak je posle poena Mićovića došao i do prednosti (6:7). Ipak, Borac je brzo vratio stvari u pređašnje stanje. Štaviše, posle sedam vezanih poena Sanadzea došao je domaćin do najvećih plus sedam (15:8). Ali nije trebalo puno čekati na odgovor gostiju. Sa tri dobra napada došli su do izjednačenja, pa je sve krenulo od nule. Reakcija je prvo došla od Pecarskog, koji je vezao pet poena, pa je Borac ponovo vodio. Mornar se nije dao poremetiti, već je do isteka prvog kvartala uspeo da poravna rezultat (23:23).

 

Sa nekoliko promašaja na obe strane parketa ekipe su ušle u drugu četvrtinu. Tek nakon više od dva minuta Hejl je uspeo da poentira, ali sa linije slobodnjh bacanja. Od tog momenta pale su trojke na u oba koša, pa se situacija nešto popravila. Ali niko nije uspevao da se nametne kao vodeći sastav, pa je sve vreme na snazi bio rezultatski egal. Taman što bi Borac poveo, Mornar bi već u sledećem napadu poravnao. Doduše, pred kraj prvog poluvremena gosti su došli do prednosti (45:48), ali ista nije iznosila puno poena, pa je pred navijačima bilo zanimljivo i neizvesno drugo poluvreme.

 

Mornar je nešto bolje ušao u drugo poluvreme, pa je sa dva dobra napada došao do prednosti od pet poena (47:52). Na drugoj strani, samo je raspoloženi Pecarski za četiri minuta igre uspeo da spusti loptu na dno mrežice. A kada su mu se polovinom deonice priključili još neki saigrači, Borac je ponovo poveo (53:52). Ali odmah je uzvratio Mihailović, pa je Mornar brzo vratio prednost. Štaviše, došao je do najvećih plus devet (53:62). Opet je Pecarski morao da vadi kestenje iz vatre. Gosti su, uprkos nešto boljoj igri domaćina u završnici deonice, uspeli da sačuvaju šest poena na svom kontu.

 

Trojkom Ilije Đokovića krenuo je odsudni deo meča. Za njim je uspešan bio Marinković, pa Novaković, tako da je Borac ekspresno preveo rezultat (67:66). To je poprilično razgalilo publiku u dvorani, a nateralo trenera Pavićevića da zatraži tajm aut. To mu nije puno pomoglo. Munjevito je Ilija Đoković ubacio pet poena, pa se Borac dodatno odlepio. Mornar je jedino mogao da ponovo ode na minut odmora. Ali domaćin se nalazio u paklenom ritmu, pa je preko Hejla došao do nove trojke. Tačku na seriju Čačana stavio je Jeremić košem van linije 6,75. Zatim je to učinio i Mihailović, pa je Mornar smanjio zaostatak. A kako je do kraja bilo manje od pet minuta, na pomolu je bila drama.

 

Inicijativa je prvo potekla od domaćina, koji je preko Marinkovića došao do plus pet (79:74). I publika je osetila da je pravi trenutak da pojača intezitet navijanja, pa se dvoranom orilo ,,Borac, Borac”. Nošen hukom sa tribina, domaćin je došao do prve dvocifrene prednosti (86:76). Pošto je do kraja bilo nešto više od jednog minuta, Borac je bio blizu pobede. 

Naravno, Mornar je pokušao da nešto promeni. Ali avaj, nije mogao. Borac je, potpuno zasluženo, došao do pobede i tako se na lep način oprostio od regionalnog takmičenja.

 

Borac: I. Đoković 10, Đ. V. Ćurčić, Hejl 11, Sanadze 10, R. Đoković, Lopez 3, Đ. M. Ćurčić, Pecarski 24, Marinković 13, Novaković 7, Todorović 5, Čarapić 8.

 

Mornar-Barsko zlato: Mihailović 25, Mićović 7, Jeremić 12, Živanović, Šehović 10, Smit 11, Rakočević, Lazić 11, Marljukić, Vesković, Miković 2, Vranješ.

KK Borac/Nikola Minović 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar