Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marko Marinović posle utakmice sa Mornarom: Ova pobeda nam mnogo znači, jer smo napravili istorijski uspeh

post-title
Foto: Sava Gucunski


Košarkaši Borca časno su se oprostili od ovosezonskog izdanja AdmiralBet ABA lige. Na svom parketu uspeli su da savladaju igrače Mornara, a nakon 40 minuta borbe rezultat je glasio 91:78 (23:23; 22:25; 15:18, 31:12).

U prvih pola sata susreta vođena je poprilično ravnopravna borba. Na momente je vodio domaćin, delom susreta i sastav iz Bara. Sve u svemu, nakon tri odigrane četvrtine nije se mogao naslutiti pobednik.

Ali onda je usledila fenomenalna četvrta deonica za Borac, možda i najbolja ove takmičarske godine. Pogađali su Čačani iz svih oružja, pa su uspeli da ubace rivalu čak 31 poen. Na kraju meča, trud i zalaganje su im se isplatili, pa su zasluženo slavili.

Marko Marinović, trener Borca, ističe važnost pobede protiv Mornara.

,,Ova pobeda nam mnogo znači, jer smo napravili istorijski uspeh. Zabeležili smo devetu pobedu, što nam je rekord u jadranskoj ligi. To je velika stvar. Igrali smo protiv dobre ekipe, koja ima iskusne i prekaljene igrače. Zahvalio bih se Mornaru na fer i korektnoj igri i poželeo bih mu puno sreće. Naši klubovi su veliki prijatelji”, započeo je svoje izlaganje kormilar Čačana.

Ipak…

,,Zbog propozicija takmičenja, još uvek nismo završili posao, odnosno nismo opstali u ligi. Imamo još barem dve utakmice protiv Zlatibora. Nema sumnje, slede presudni mečevi za klub. Znamo svoje kvalitete, poštujemo protivnika, ali igraćemo pred domaćom publikom, tako da se nadam opstanku u ABA ligi”, dodao je Marinović.

Naravno, pomoć publike biće od krucijalnog značaja.

,,Nadam se da će Čačani prepoznati da slede najvažnije utakmice u skorijoj istoriji Borca i da će doći u velikom broju, pa da ćemo zadržati mesto u ABA ligi. Moramo svi zajedno pokazati da zaslužujemo da igramo u regionalnoj ligi. Mi smo to već pokazali, ali moramo još jednom. Svaki put kada smo bili u problemu, a imali smo podršku publike, mi smo pobeđivali“, smatra strateg Čačana.

Valja priznati da ove sezone Borac nije imao sreće, jer zbog brojnih povreda nije imao kompletnu ekipu.

,,Maleri nas prate cele sezone. Ali to je sastavni deo sporta. Bilo je bizarnih, ali i teških povreda. Kada smo bili u gotovo kompletnom sastavu, igrali smo fenomenalnu košarku. A čim nam je falio neki igrač, nismo imali dobre treninge, a onda je i igra trpela. To je slučaj i sad. Imamo i problem što naši mladi igrači idu u školu, pa ne mogu uvek da nam pomažu na treninzima. Ipak, šta je, tu je, ne tražimo alibi”, završio je Marko Marinović 

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar