Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nemanja Todorović pred okršaj sa Zlatiborom: Da pokažemo da smo zasluženo član ABA lige

post-title
Foto: Lejča photography


U prvom meču baraža AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca će na domaćem terenu ugostiti Zlatibor iz Čajetine (subota, 17:00, dvorana kraj Morave).

Biće to prvi od dva duela, eventualno tri, koje će Čačani i Čajetinci odigrati u narednom periodu. A razlog ovoga je već neko vreme jasan. Naime, Borac je bio poslednji po rangu srpski tim u ABA ligi, dok je Zlatibor osvajač Druge ABA lige. Takav odnos snaga doveo je do meča pomenutih timova, jer nacionalni koeficijent nalaže da u prvoj po snazi regionalnoj ligi može da bude najviše pet timova iz Srbije.

Nemanja Todorović, kapiten Borca, smatra da je timu učinjena velika nepravda, jer je sezonu završio na 11. mestu, a ipak mora da se bori za opstanak u ligi.

,,Mislim da situacija nije pravedna, ni prema nama, ali svakako ni prema ekipi Zlatibora. Iako smo zabeležili devet pobeda i zauzeli 11. mesto, došli  smo u situaciju da, uprkos tome što smo izborili opstanak, moramo da igramo baraž. Ali šta je, tu je, spremamo se za ovu kao i za svaku utakmicu“, rekao je Todorović.

Što se tiče narednog rivala, košarkaš Borca smatra da se treba pribojavati Zlatibora, jer je pokazao kakav potencijal poseduje.

,,Ekipa Zlatibora je možda i neočekivano osvojila Drugu ABA ligu. Bez obzira na to, sigurno je da će doći u Čačak sa velikim ambicijama. Mi ćemo pokušati da odigramo što koncentrisanije i sa željom da pokažemo da smo zasluženo član ABA lige“, smatra Todorović.

Zbog toga, biće neophodna silna pomoć čačanske publike.

,,Ovim putem pozivam publiku da u što većem broju ispunu dvoranu kraj Morave. Svi u timu želimo da Čačani ponovo budu naš šesti igrač, da kao i uvek budu uz nas, i da nam pomognu da završimo ovaj baraž kako se od nas očekuje, na pravi način“, dodao je Nemanja Todorović.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar