Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marinović pred meč sa Zlatiborom: Dobro smo radili u prethodnom periodu, jedva čekamo da počne

post-title
Foto: KK Borac/Lejča photography


U prvom meču baraža za opstanak, odnosno ulazak u AdmiralBet ABA ligu, u Čačku će koplja ukrstiti domaći Borac i Zlatibor iz Čajetine (subota, 17:00, dvorana kraj Morave).

Nema sumnje, velika nepravda je učinjena Borcu. Naime, tim Marka Marinovića je sezonu okončao sa devet pobeda, što je bilo dovoljno za poziciju broj 11. Bez obzira na to, Čačani su prinuđeni da se ponovo dokazuju, kako bi i dalje ostali deo jadranske elite.

Marko Marinović, strateg Borca, baš poput većine zaljubljenika u košarku smatra da nacionalni koeficijent nije pravedan prema srpskim timovima.

,,Da je učinjena nepravda, jeste, ali mi tu ništa ne možemo da uradimo. Ali ne samo prema nama, već i prema Zlatiboru je učinjena nepravda. To je, verovatno, neko veći od nas mogao u nekom trenutku da reši, ali nije. A mi smo samo taoci toga. Iz godine u godinu Borac igra sve bolje, ali zbog čudnih propozicija takmičenja mora da igra i baraž”, smatra Marinović.

Bilo kako bilo, igrači Borca će već u subotu morati da istrče na teren i dobro oznoje dresove, jer ih očekuje meč sa neugodnom ekipom Zlatibora.

,,Ove godine smo u ABA ligi pokazali da možemo da se nosimo sa znatno jačim ekipama od sebe. To je ono što niko ne može da nam oduzme. S druge strane, igramo u subotu protiv ekipe koja je osvojila Drugu ABA ligu. Zlatibor je sastavljen od dobrih pojedinaca, koji su ostvarili neverovatan rezultat. Zbog toga imamo veliko poštovanje prema protivniku. Ali kao što sam rekao nakon utakmice protiv Mornara, mi smo ekipa iz ABA 1 lige, a igramo na domaćem terenu, tako da moramo da opravdamo taj renome”, rekao je šef struke Borca.

Borac je puno snage potrošio kako bi se spremio za odsudne okršaje.

,,Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za utakmicu. Dobro smo radili u prethodnom periodu, posebno posle utakmice sa Mornarom, tako da jedva čekamo da počne duel sa Zlatiborom”, dodao je Marinović.

Nema mesta sumnji, Borcu će biti neophodna silna pomoć i frenetično navijanje Čačana.

,,Nadam se da će hala biti ispunjena. Slede nam dve utakmice koje spadaju među najvažnije u skorijoj istoriji kluba. Ljudi u gradu treba to tako da shvate i da svojim prisustvom i navijanjem podrže Borac, kako bi i naredne sezone bio deo ABA elite. To je ono što klubu pripada i što je zaslužio prethodnih godina”, završio je Marko Marinović.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar