Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gorivo od 15 časova skuplje za najviše 10 dinara, cena evrodizela u NIS-u niža od maksimalne

post-title
Foto: Mediaportal


Od danas, od 15 časova, važe nove maloprodajne cene naftnih derivata. Nova maksimalno dozvoljena cena evrodizela u narednih sedam dana biće 206,20 dinara, a benzina 184 dinara.

 

U odnosu na proteklu sedmicu, i benzin i dizel biće skuplji za najviše 9,9 dinara.

 

Gorivo od 15 časova skuplje za skoro 10 dinara

Gorivo od 15 časova skuplje za skoro 10 dinara

Prethodnih sedam dana cena benzina bila je 174,10 dinara, a dizela 196,30 dinara.

 

Nove cene važiće do sledećeg petka, a Vlada je, inače, Uredbu o ograničenju cena naftnih derivata produžila do kraja maja.

 

Naftna industrija Srbije saopštila je da je korigovala cene, ali da ih neće povećati do maksimalno dozvoljene vrednosti.

 

"U skladu sa izmenom Uredbe o akcizi i Pravilnikom, kao i sa novoobjavljenim maksimalnim dozvoljenim maloprodajnim cenama, NIS je korigovao svoje cene u maloprodaji", saopštio je NIS.

 

Nova cena evrodizela, navodi NIS, iznosi 202,90 dinara po litru, dok cena benzina evro premijum BMB95 iznosi 183,90 dinara po litru i važiće od danas od 15 časova.

 

Cena evrodizela za poljoprivrednike u skladu sa odlukama Vlade ostaje nepromenjena i iznosi 179 dinara po litru, dodaje NIS.

 

"NIS obezbeđuje redovno snabdevanje tržišta svim derivatima i nudi širok asortiman na svim svojim objektima širom Srbije", saopštila je naftna kompanija.

RTS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar