Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Užice jedan od domaćina atletskog takmičenja Brzinom do zvezda

post-title
Foto: Infopress


Na stadionu „Radomir Antić“ u Užicu, u organizaciji Srpskog atletskog saveza“ i Sportskog saveza Užice, održano je atletsko takmičenje „Brzinom do zvezda“. Takmičili su se učenici trećih i četvtih razreda, a svaku školu predstavljalo je 8 devojčica i isto toliko dečaka. Organizator je za sve učesnike obezbedio prigodne poklone i diplome, a za najbolje i vredne nagrade, kao i učešće na republičkom takmičenju sredinom maja.

Nemanja Ilić iz Srpskog atletskog saveza ujedno i autor projekta  istakao je da je projekat „Brzinom do zvezda“ pokrenut sa ciljem razvoja i popularizacije atletike:

- Želimo da ujedinimo sve one vrednosti koje su bitne za sretno odrastanje deteta, a to su zdrava porodica, škola i obrazovanje, da osetimo grad u kome smo, i fizička aktivnost. U Užicu je uvek pozitivna atmosfera, a deca su verujem i uživala. Tu je i ekipa Crvenog krsta Užice na šta sam izuzetno ponosan. Ove godine imamo rekordan broj učesnika, čak 62 grada, 41 manifestacija i 72 nagrade za naše takmičare, koje su naši prijatelji, pre svega kompanija  “Yettel”.

00083.MTS_.00_00_07_13.Still001
Foto: Infopress

Već četvrti put,  a drugi put zaredom Užice je jedan od domaćina „Brzinom do zvezda“ koji zajednicki organizuju Srpski atletski savez, Sportski savez Uzica a pod pokroviteljstvom Grada Uzica i u saradnji sa JP Veliki park:

- Odazvale su se sve užičke osnovne škole, najboljih osam takmičara obezbedilo je učešće u finalu koje će biti održano u Beogradu. Nadam se da će od ovih malih takmičara, dosta njih ostati u atletici i da ćemo u Užicu altetiku vratiti na stare staze – kaže Dragiša Kuzmanović gneralni sekretar Sportskog saveza Užice.

Najuspešnije škole dobile su nagrade koje je obezbedila kompanija Jetel. U trci na 60 metara maleni školarci takmičili su se u kroz kvalifikacije, polufinale i finalnu trku. Bilo je i smeha radosti, pa  i suza, onih iskrenih dečjih,  jer nije mala stvar stići do zvezda. Dobijeni su i prvi pobednici .Teodora Kulašević OŠ Dušan Jerković  pobednica u kategoriji devojčica i Danilo Ranković OŠ  pobednik u kategoriji dečaka. Pored njih u finale su se plasirali i kod devojčica Aleksandra Jezidić, Kalina Bosić i Nina Raković  iz Prva OŠ Kralj Petar Drugi, Tijana Tešić, Starša Turunčić i Ina Popadić iz OŠ Nada Matić, Vesna Tomić iz OŠ Dušan Jerković. Kod dečaka su se plasirali još Makar Basur, Dušan Milivojević, Vuk Cicvarić iz OŠ Nada Matić, Vasilije Terzić  OŠ Dušan Jerković, Luka Radovanović OŠ Stari Grad, Nemanja Čvorović  iz Prva OŠ Kralj Petar Drugi, i Ognjen Timotijević OŠ Aleksa Dejović Sevojno.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar