Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Juniori Borca vicešampioni Srbije

post-title
Foto: Lejča photography


Juniorski tim iz grada na Moravi zauzeo je drugo mesto na F8 turniru Roda JLS. Bolji od izabranika Miloša Pejanovića bili su igrači Dinamika, koji su slavili rezultatom 74:62 (17:21; 22:18; 23:17; 12:6). Bez obzira na poraz u finalu, čačanski tim je po ko zna koji put pokazao kakvo znanje, kvalitet i potencijal poseduje. Uostalom, nije mala stvar biti drugi tim u zemlji košarke.

U skladu sa očekivanjima, meč je krenuo prilično ujednačeno. Istina, Dinamik je imao inicijativu, ali je Borac vrlo brzo dolazio do izjednačenja. Pat pozicija među timovima potrajala je dobrih devet minuta. Tada je, pri rezultatu 15:15, Borac dodao gas, pa je preko prilično raspoloženog starijeg Ćurčića došao do prednosti od šest poena (15:21). Razume se, trener Dinamika je odmah zatražio tajm aut, kako bi zaustavio nalet Čačana. Do isteka prvog dela igre Beograđani su uspeli malo da smanje deficit.

Početkom druge deonice Borac je znalački uspevao da čuva kapital koji je stekao u završnici prve četvrtine. Štaviše, posle koša Pantelića došli su Čačani do maksimalnih plus osam (19:27). Pored dobre ofanzive, valja pohvaliti i defanzivu Borca, koja je bila na zavidnom nivou. Uprkos svemu rečenom, Dinamik nije klonuo duhom, već je iznenada, sa nekoliko dobrih napada, došao na tri poena manjka, pa je trener Pejanović morao da pozove svoje pulene na klupu. Reakcija je brzo stigla, ali nije bila dovoljna. Dinamik je nastavio da muči rivala, pa je čak i poveo (31:29). Ali kada je bilo potrebno, mlađi Ćurčić je pogodio dva puta sa distance, pa je doneo svom timu preko potrebne poene. Uprkos nastojanju oba tima da promene odnos snaga na parketu, pri odlasku na veliki odmor na semaforu je rezultat bio izjednačen (39:39).

Trojkom starijeg Ćurčića otvoreno je drugo poluvreme. Njegov primer sledio je Nikolić, pa je Borac ponovo ima pristojnu prednost na svom kontu. Na odgovor Dorćolaca nije trebalo dugo čekati. Uspeo je Dinamik da veže dva dobra napada, pa je rezultat ponovo bio poravnat (45:45). Od tog momenta ponovo je na snazi bio rezultatski egal. Taman što bi Borac poveo, Dinamik bi već u sledećem napadu poravnao, ili obrnuto. I tako se sve vrtelo u krug. Međutim, u 26. minutu susreta Dinamik je došao na kotu osam (57:49), što je primoralo Pejanovića da potraži novi tajm aut. Tačku na seriju rivala stavio je stariji Ćurčić sa linije za slobodna bacanja. Posle njega poentirao je Popović van linije 6,75, tako da se situacija malo popravila za Borac. Ipak, do isteka trećeg dela igre Dinamik je sačuvao prednost, pa je zadovoljniji ušao u odlučujući kvartal.

Pošto je shvatio kakva je situacija, stariji Ćurčić je odmah po otvaranju poslednjeg dela igre preuzeo odgovornost, pa je pogotkom za tri prepolovio deficit. Posle tog koša nadovezali su se promašaji oba tima, tako da neko vreme rezultat nije menjan. Tek je Milijašević nakon duge suše pogodio trojku, pa je sve bilo na starom. Vremena je bilo sve manje, a Borac je konstantno zaostajao oko šest poena za protivnikom, tako da je bio u sve lošijoj poziciji. Zbog toga je Pejanović ponovo zatražio minut odmora, kako bi udelio savet svojim pulenima. Međutim, Dinamik je bio prisebniji, pa je uradio još neke dobre stvari, pre svega u odbrani, što ga je dovelo na korak do pobede. Naravno, do konca susreta Borac je pokušavao nešto da promeni. Ali avaj, do toga nije došlo, tako da se Dinamik na kraju susreta okitio lovorikama zbog osvajanja prvog mesta.

Dinamik: Vukomanović, Milijašević 24, Stefanović 6, Živković, Ristić 6, Dronjak 6, Joksović, Ašćerić, Vojinović 2, Paunović 10, Mali, Dabović 20.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar