Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marko Pecarski: Moramo pružiti svoj maksimum u Beogradu, kako bismo opravdali ulogu favorita

post-title
Foto: Lejča photography


Košarkaši Borca opravdali su ulogu favorita koja im je sa pravom data. Na parketu dvorane kraj Morave bili su bolji od kolega iz Dinamika, a kada je semafor označio kraj susreta, rezultat je glasio 76:68 (15:17; 15:18; 26:15; 20:18).

Prilično neočekivano, ali u prvom poluvremenu gosti su imali inicijativu, koja im se isplatila, pa su sve vreme imali prednost u svojim rukama.

Međutim, posle povratka ekipa na parket nakon velikog odmora, Borac je dodao gas, pa je prvo preveo rezultat, da bi zatim i došao do dvocifrene prednosti. Istina, borio se Dinamik da nešto promeni, ali uzalud. Kada je jednom preuzeo kontrolu susreta, Borac je nije ispustio do isteka vremena predviđenog za igru.

Trener Borca Marko Marinović smatra da je njegov tim zasluženo slavio.

,,Veoma teška utakmica za nas, jer su se igrači teško motivisali. Već nam se dešavalo da pomislimo da smo završili neki posao, a onda se pokazalo da to nije tačno. Tako da su momci, koliko su bili u mogućnosti, dali svoj maksimum, pa su zasluženo pobedili. Čestitam im na tome, jer znam koliko im je bilo teško da nađu motiv. Naravno, moram da uputim čestitke i Dinamiku na jednoj fer i korektnoj utakmici. Odmah se okrećemo narednom meču protiv Beograđana”, rekao je Marko Marinović.

Marko Pecarski, koji je ponovo bio najbolji pojedinac u redovima Čačana, smatra da je presudio kvalitet Borca.

,,Ekipa Dinamika je mlada i željna dokazivanja. Odmah smo videli da će utakmica biti jako teška. Kao što je trener rekao, u poslednje vreme smo imali puno posla, a kada smo ga završili, došlo je do malog opuštanja, koje nas je držalo u prvom poluvremenu. Ali na kraju meča je presudio naš kvalitet”, kazao je krilni centar Borca, još dodavši.

,,U drugu utakmicu moramo da uđemo mnogo koncentrisanije nego u prvu. Moramo pružiti svoj maksimum u Beogradu, kako bismo opravdali ulogu favorita. Naravno, želja nam je da već u ponedeljak završimo posao protiv Dinamika”, završio je Marko Pecarski.

Već u ponedeljak sledi meč broj dva između Čačana i Beograđana. Naravno, domaćin će biti Dinamik, a utakmica je zakazana za ponedeljak 9. maj, sa početkom u 18 časova.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar