Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiMinistarka Marija Obradović u poseti OŠ „Ivo Andrić“ u Pranjanima

post-title
Foto: Kabinet predsednika opštine Gornji Milanovac


Marija Obradović, ministarka Državne uprave i lokalne samouprave posetila je OŠ „Ivo Andrić“ u Pranjanima i obišla teren sa veštačkom podlogom i teretanu na otvorenom koji se nalaze u sklopu ove škole, a koji su finansirani od strane Ministarstva.

Ona je prilikom svoje posete istakla da je Ministarstvo u proteklih nekoliko godina izdvojilo oko 30 miliona dinara za različite projekte na području gornjomilanovačke opštine, a najveći deo novca uložen je upravo u dečija i školska igrališta.

IMG_1541
Foto: Kabinet predsednika opštine Gornji Milanovac

Ono što je suština ove posete je da mlade porodice i deca osete da Opština Gornji Milanovac zaista misli o njima. U republičkom fondu ima dovoljno novca za izgradnju ovakvih igrališta ne samo na gradskom području, već i u izmeštenim delovima opštine, u ovom slučaju u Pranjanima. Opština Gornji Milanovac redovno aplicira na konkurse koje raspisujemo sa izuzetno kvalitetnim projektima, a njihova realizacija je uvek u roku i uvek više od očekivanog – rekla je ministarka Obradović.

Predsednik opštine, Dejan Kovačević se ovom prilikom zahvalio Ministarstvu na saradnji i najavio da će Opština Gornji Milanovac i u budućnosti aplicirati na razne konkurse.

IMG_1581
Foto: Kabinet predsednika opštine Gornji Milanovac

Ono što je ministarka već istakla je dobra saradnja kako na ovom projektu, tako i na ostalim koje smo radili i koji su u planu. Nama je bitno da podižemo standard i da iste uslove imaju i deca iz grada i ona sa seoskih područja. Ovo je treće igralište koje smo izgradili u poslednjih godinu dana, a rekonstruisali smo i igrališta u Brezni i u Semedraži. Počeli smo da ulažemo u infrastrukturu seoskih škola kako bismo motivisali ljude da ostanu na selu – rekao je Kovačević

Pored ovog, Opština Gornji Milanovac je u saradnji sa Ministarstvom Državne uprave i lokalne samouprave izgradila i igralište kod Starog suda, kao i igralište u gradskom parku.

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar