Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Svi detalji nove državne pomoći za više od milion mladih: Prijava za još 100 evra od 16. do 31. maja

post-title
Ilustracija, foto: Shutterstock


Prijavljivanje za još 100 evra državne pomoći za mlade od 16 do 30 godina počinje 16. maja i trajaće do 31. maja!

Od dokumenata su potrebni samo lična karta i bankovni račun, a prijava je moguća preko sajta Uprave za trezor - idp.trezor.gov.rs. Novac će na račune više od milion građana leći od 1. do 3. juna.

Uslovi za pomoć

Svi mladi koji su početkom februara već dobili po 100 evra novčane pomoći neće ponovo morati da se prijavljuju jer će im ona biti automatski isplaćena. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo, kao i oni koji se u prvom krugu nisu prijavili.

Za one koji tek treba da se prijave rok počinje 16. maja, a završava se 31. maja, dok će 100 evra leći na račune početkom juna. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ceo proces je jednostavan i od dokumenata je potrebna samo lična karta i otvoren račun u banci. Za one koji račun nemaju država će im sama otvoriti namenski.

Iako su se mnogi već početkom godine prijavili za pomoć od 100 evra koja je isplaćena u februaru, pojedinima je ostala dilema šta je sa onima koji su u međuvremenu, do početka isplate drugog kruga pomoći, napunili 30 godina.

Kako su istakli u Ministarstvu finansija, pravo i na drugi krug pomoći imaju oni koji su u međuvremenu napunili 30, a već su se prijavili u prvom krugu.

- Dakle, mladi koji su već dobili 100 evra za novu rundu ove pomoći neće morati da se prijavljuju - dobiće je ponovo automatski, bez obzira na to ako su u međuvremenu napunili 30 godina. Takođe, pravo na ovaj iznos stiču i mladi koji 16 godina napune do propisanog roka prijavljivanja. Oni koji se nisu prijavili dosad za pomoć, a u međuvremenu su napunili 30 godina, neće moći da se prijave i dobiju novac - objasnili su nam u ministarstvu.

Početak isplate dodatne pomoći od 100 evra najavljen je za prve dane juna. Tako će na listi onih koji ispunjavaju uslove biti praktično svi koji do 31. maja napune 16 godina, kao i oni koji do tada budu imali manje od 30 godina. Pretpostavlja se da je ukupno oko milion mladih koji bi mogli da dobiju ovaj novac, koliko ih je isplaćeno u 'prvom krugu'.

Kako do 100 evra

  • Mogu da se prijave svi mladi starosti od 16 do navršenih 29 godina
  • Svi oni koji su se već prijavili u prvom krugu, a napunili su 30 godina, dobiće novac
  • Mogu da se prijave preko portala Uprave za trezor - idp.trezor.gov.rs
  • Od dokumenata su potrebni samo lična karta i bankovni račun
  • Onima koji nemaju račun u banci biće otvoren namenski račun
  • Prijava će trajati od 16. do 31. maja
  • Isplata pomoći od 100 evra biće 1, 2. i 3. juna

Informer



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar