Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Potresne reči oca ubijenog studenta iz Čačka nakon odluke Apelacionog suda: Dobio je 35 godina za primer svima

post-title
Foto: Printscreen/Telegraf.rs


Apelacioni sud u Beogradu danas je na pet godina povećao kaznu zatvora Neđeljku Đuroviću zbog teškog ubistva studenta Miloša Mileusnića (24) pre tri godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića. Đurović je osuđen na 35 godina robije.

- Javili su mi za presudu. Svaka čast sudu na odluci. Ja sam izgubio sina, ali neka njegov slučaj bude za primer drugima. Mog deteta nema i ni jedan kazna ga vratiti neće - rekao je za "Telegraf.rs" Goran Mileusnić, otac ubijenog Miloša.

Ovom odlukom usvojena je žalba Višeg javnog tužioca u Beogradu i preinačena je prvotepena presuda Višeg suda, kojom je Ðurović bio osuđen na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva. Takođe, Apelacioni sud je u odluci objavljenoj na sajtu, ukazao da je kazna neadekvatno odmerena i dajući pravilan značaj utvrđenim olakšavajućim okolnostima na strani okrivljenog, a istovremeno ceneći i sve okolnosti konkretnog slucaja povećao kaznu zatvora.

Viši sud u Beogradu je presudio 14. septembra 2021. godine da je Ðurović kriv za teško ubistvo na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza. Presudom je utvrdio da je Ðurović 27. januara izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga oko 5:50 sati. "Žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišaljem, zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način", rekla je sudija Nataša Albijanić prolikom izricanja presude.

Telegraf.rs



Komentari

Trebao je dobiti smrtnu kaznu (treba je uvesti ponovo po hitnom postupku) I kod ovakvih teških dela može eventualno biti zamenjena doživotnom robijom(ali ROBIJOM ☝️☝️NE ZATVOROM bez prava na pomilovanje ☝️❗☝️❗

Milan

14.05.2022 14:34


Ostavite komentar