Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Predstava Glumačke radionice Doma kulture Čačak "Kapetanica DŽun Piplfoks" uvrštena je u zvaničnu selekciju 64. festivala dramskog stvaralaštva dece i mladih

post-title


Odlukom organizacionog odbora festivala, predstava Glumačke radionice Doma kulture Čačak "Kapetanica DŽun Piplfoks" uvrštena je u zvaničnu selekciju 64. festivala dramskog stvaralaštva dece i mladih - Majske igre koji će se održati od 16. do 20. maja u Bečeju. 

Majske igre su najveći i najstariji festival ovog tipa u zemlji i regionu, održava se već 64 godine, u organizaciji Gradskog pozorišta Bečej i predstavlja pregled najboljih pozorišnih ostvarenja tekuće sezone sa prostora republike Srbije i zemalja iz okruženja. Svake godine se za festival prijavi više desetina predstava, a organizacioni odbor bira po pet predstava u dve kategorije (predstave za decu i predstave za mlade). 

Naša predstava ima tu čast da se nađe u ovogodišnjoj selekciji i da na taj način bude prva predstava Glumačke radionice, ali istovremeno i prva predstava iz našeg grada koja će se naći na ovom prestižnom festivalu. Verujemo da će članice posade kapetanice DŽun Piplfoks na najbolji način predstaviti Dom kulture i naš grad. 

U subotu, 7. maja 2022. godine predstava Glumačke radionice Doma kulture u Čačku "Krug priča", po delima Antona Pavloviča Čehova, Nikolaja Koljade i Nikolaja Gogolja, imala je priliku da učestvuje na revijalnom festivalu glume za decu - Glumijada u Dečijem kulturnom centru u Beogradu. Reakcije drugih učesnika i publike na izvođenje naše predstave bile su uzbudljive, emotivne i vredne. Pored toga, imali smo priliku da gledamo predstave dramskih radionica iz Kruševca, Kraljeva i Brčkog, kao i da sa članovima dramskog studija Moja scena iz Beograda učestvujemo na radionici "Dan improvizacije".



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar