Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ubici Miloša Mileusnića povećana kazna na 35 godina zatvora

post-title
Foto: Printscreen/Facebook


Apelacioni sud u Beogradu povećao je za pet godina kaznu zatvora Neđeljku Đuroviću, koji je prvostepenom presudom bio osuđen na 30 godina zatvora zbog toga što je 27. januara 2019. u Beogradu, na podmukao način ubio studenta iz Čačka Miloša Mileusnića. Ubica s Fejsbuka, kako je prozvan, kako je utvrđeno, studenta kog nije poznavao ubio je tako što mu je prišao u mraku kada je izlazio iz zgrade i nije se nadao napadu, pa nije mogao ni da pruži otpor i tri puta ga ubo nožem.

- Nakon održane sednice veća, Apelacioni sud je doneo presudu kojom je, usvajanjem žalbi Višeg javnog tužioca u Beogradu, preinacio prvostepenu presudu, u pogledu odluke o kazni i Neđeljka Đurovića, zbog izvršenja krivicnog dela teško ubistvo, osudio na kaznu zatvora u trajanju od 35 godina. U preostalom, delu prvostepena presuda je potvrdena - saopštio je Apelacioni sud u Beogradu.

Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o kazni, kako se navdi, osnovano je žalbom Višeg javnog tužioca u Beogradu ukazano da je kazna na koju je okrivljenog osudio prvostepeni sud neadekvatno odmerena. - Iz tog razloga je Apelacioni sud, dajući pravilan značaj utvrđenim olakšavajućim okolnostima na strani okrivljenog, a istovremeno ceneći i sve okolnosti konkretnog slučaja, prvostepenu presudu u tom delu preinačio i okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od 35 godina nalazeći da je ovako odmerena kazna srazmerna težini izvršenog krivičnog dela i stepenu krivice okrivljenog - navodi se u odluci suda.

Kurir



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar