Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kadeti Borca vicešampioni Srbije, Mega slavila kraj Morave

post-title
Foto: Lejča photography


Kadetski tim Borca nije uspeo da ponovi prošlogodišnji uspeh i ponovo se okiti zlatnim medaljama. Pred dobro popunjenim tribinama hrama košarke kraj Morave izabranici Vladimira Zlatanovića su poraženi od Mege Mozzart, a rezultat nakon 40 minuta velike borbe je glasio 73:82 (18:31; 18:23; 23:15; 14:13). Iako je ovo bio tek prvi poraz mladih Čačana ove sezone, ipak ih je koštao osvajanja pehara namenjenog šampionu države. Bez obzira na to, kadeti Borca u pokazali kakav talenat, kvalitet i znanje poseduju i potvrdili su da na njima počiva budućnost kluba.

Nakon početnog odmeravanja snaga, koje je potrajalo nekoliko napada, inicijativu je prva preduzela Mega, koja je vezala pet poena. Da se još više rival ne odlepi postarao se Ćurčić, koji je postigao prvi koš za Borca. Usledila je trojka Nikolića, pa je rezultat bio poravnat (5:5). Mega nije posustala, već je preko Mušickog i Avlijaša ponovo došla do prednosti (5:11). Ćurčić je ponovo bio prinuđen da reaguje, pa je vezao pet poena. Međutim, Borac se mučio u skoku, zbog visinske prednosti igrača Mege, što mu je zadavalo dosta problema. Štaviše, posle serije Markovića, gosti su otišli na plus sedam (12:19), pa je trener Zlatanović morao da zatraži tajm aut. Ali agonija domaćina se nastavila, pa je Mega ubrzo stekla i prvo dvocifreno vođstvo (12:25). Tek je Ćurčić, nakon niza promašaja Borca, uspeo da spusti loptu na dno mrežice. Dominacija Mege nije prekinuta, pa su gosti do kraja prve četvrtine sačuvali krupan kapital.

Za razliku od dobrog dela prve deonice, Borac je drugu započeo drastično energičnije i borbenije. Nikolić je sa pet vezanih koševa smanjio deficit na jednu cifru (23:31), probudio je publiku u dvorani, a na kraju i primorao trenera Radonjića da pozove minut odmora. Ali Čačani su preko Ćurčića Ivkovića došli do novih poena, pa je razlika još smanjena. I taman kada je Borac nagovestio potpuni preokret, Marković je vezao nekoliko dobrih napada, pa je Mega ponovo imala dvocifrenu razliku (27:38). Borac nije klonuo duhom, pa je nastavio da na sve mogiće načine pokušava da preokrene rezultat. Zalaganje mu se nije puno isplatilo, jer su gosti na veliki odmor otišli sa velikih +18 (36:54).

Na početku trećeg dela igre Mega je došla do maksimalnih 20 poena prenosti (38:58). Iako je do kraja bilo još mnogo vremena, Borac je bio sve dalje i dalje od pobede. Ali nije nameravao da istakne belu zastavu. Poenima Ćurčića i Ivkovića malo je smanjio razliku, što je nagovestilo da može doći do promene. I delovalo je da može. Publika je osetila trenutak, pa je pojačala intezitet navijanja. Diskutabilne sudijske odluke još su više povećale uzavrelost u dvorani, što je svakako više odgovaralo Borcu. Nošen hukom sa tribina Borac je polako, ali sigurno, osetno prišao Megi. Kada je Milošević pogodio za tri, rezultat je glasio 59:65. Atmosfera je došla do tačke ključanja, pa Mega nije imala drugog izbora, osim da pozove minut namenjen za savetovanje. Taj potez se pokazao kao dobar, jer su gosti zaustavili nalet Čačana i sačuvali solidnu prednost, što je bilo izuzetno važno, jer je do kraja bilo još 10 minuta borbe.

Posledni deo igre Borac je krenuo na sve ili ništa. Drugog izbora nije ni imao, jer je dobrano zaostajao za Megom. Ali osim Nikolića niko nije bio kadar da postigne koš, što je dodatno otežavalo poziciju Čačanima. A vreme je neumitno teklo. Kada je prošlo pet minuta odsudnog dela meča, Borac je bio u deficitu osam poena (68:76), pa je ipak postojala nada da može doći do promene. Sa tim saznanjem igrali su mladi Čačani, kod kojih je bila očita želja da meč uvedu u egal. Kada je Ivković pogodio za tri, prišao je Borac na svega pet poena deficit (71:76), pa se situacija drastično promenila, što je nateralo Megu da ponovo povuče igrače na klupu. Bilo je vidno da je ušla voda u uši gostima, koji nisu imali rešenje za rivala. A Borac je to obilato koristio, pa je još više prišao protivniku. Štaviše, košem Nikolića došao je na minus tri (73:76). Nalet Čačana prekinuo je Aćimović veoma važnim pogotkom za svoj tim.

Do kraja je bilo manje od jednog minuta, a Mega je imala kakvu-takvu zalihu poena, što joj je ulivalo sigurnost. Zbog toga je Zlatanović pozvao svoje pulene na klupu, kako bi im udelio još neki savet. Ali domaćin nije pogodio u narednom napadu, dok Mega jeste, tako da je bila blizu da slavi. A kako Borac nije realizovao ni naredni napad, a gosti ponovo jesu, bilo je jasno kako će se duel završiti. Bilo kako bilo, Mega je potpuno zasluženo slavila kraj Morave i tako se okitila zlatom.

Borac: Ćurčić 28, Bugarčić, Simović, Erić, Vasilijević 3, Nikolić 179, Ivković 13, Milošević 10, Radović, Popović, Tatić, Stojić.

Mega Mozzart: Šipčić 3, Pratljačić, Đulović 33, Mušicki 3, Babić, Avlijaš 6, Marković 20, Dožić 7, Nikolić, Aćimović 4, Vlajić 2, Milosavčević 4.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar