Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Učesnici republičkog takmičenja iz mehatronike posetili Fakultet tehničkih nauka

post-title
Foto: FTN Čačak


Maturanti koji su učestvovali na republičkom takmičenju iz mehatronike prošlog vikenda posetili su Fakultet tehničkih nauka u Čačku.

U Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku održano je republičko takmičenje iz mehatronike za srednjoškolce. Asistenti i docenti sa Katedre za mašinstvo, Katedre za opštu elektrotehniku i elektroniku i Katedre za računarsko i softversko inženjerstvo Fakulteta tehničkih nauka bili su deo komisije za pregledanje praktičnih i teorijskih radova učesnika.

Takmičari su sa svojim profesorima posetili Fakultet tehničkih nauka u okviru manifestacije „Dani otvorenih vrata“, koja se svake subote održava na FTN-u. Maturanti su imali priliku da se upoznaju sa radom fakulteta, posete amfiteatar, računarske učionice i laboratorije, biblioteku, ali i da razmene iskustva sa starijim kolegama, studentima.

Kako bi maturanti iz gradova širom Srbije stekli utisak i o vannastavnim aktivnostima i studentskom životu u Čačku, obišli su i gradsku plažu na Moravi i Sportski centar „Mladost“. Veliki broj učesnika ovog takmičenja odlučio je da će svoje školovanje nastaviti na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, pa im je ova poseta bila prilika da se upoznaju sa profesorima i asistentima na Fakultetu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar