Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održana 28. sednica opštinskog veća Gornjeg Milanovca

post-title
Foto: Press služba


Danas je održana dvadeset osma sednica opštinskog veća. Većnici su razmatrali 18 tačaka dnevnog reda, među kojima se našao i o Završni račun budžeta opštine Gornji Milanovac za 2021. godinu.

-Ono što je najvažnije istaći jeste da je sav novac koji je bio opredeljen u budžetu za 2021. Godinu transparentno trošen i to za projekte koji su bili planirani. Zadovoljni smo njihovom realizacijom, kao i onim što smo dobili od poreskih obveznika, a to je da smo imali veće ostvarenje u prihodnoj strani budžeta nego što je bilo planirano. Generalno vodimo domaćinsku politiku i želimo da uvek imamo novca koji možemo akumulirati i spremiti za neke kapitalne projekte, kao što je na primer izgradnja zatvorenog bazena. Zadovoljan sam radom svih javnih preduzeća i ustanova i mislim da završni račun oslikava vredan rad Opštine i njenog rukovodstva – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Predsednik Kovačević se osvrnuo i na nedavno objavljenu listu transparentnosti rada lokalnih samouprava, na kojoj se opština Gornji Milanovac nalazi na 66 mestu, od ukupno 145.

- Bitno je napomenuti da je opština Gornji Milanovac prema tom izveštaju u prvom delu rangiranih opština, što je dobro, ali ne dovoljno dobro za ono što mi želimo da postignemo. Ono što je još važno reći je da je naša opština u poslednjih godinu dana skočila za 30 mesta na toj listi, što znači da mi napredujemo i da užurbano radimo na tome da sve vezano za rad Opštine bude jasno i transparentno svim našim sugrađanima. Tim povodom, krenuli smo u izradu novog sajta i platforme za obaveštenje građana i nadam se da ćemo u narednom periodu imati svaki podatak redovno ažuriran i dostupan i da neće biti potrebe za dodatnim objašnjenjima – izjavio je predsednik Kovačević.


Na današnjoj sednici usvojene su sve tačke dnevnog reda koje će se naći pred odbornicima na sledećem zasedanju Skupštine Opštine.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar