Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pionirski tim Borca vicešampion Srbije

post-title


Ekipa koju sa klupe predvodi Ivan Đajić zauzela je poziciju broj dva u zemlji. U finalu U15 završnog turnira mladi Čačani nisu uspeli da savladaju vršnjake iz Banjice Mega, tako da im je pripala pozicija pionirskih vicešampiona Srbije. Bez ozbira na poraz u finalu, osvajanje srebrne medalje od strane dečaka iz grada na Moravi još jedna je potvrda dobrog i kvalitetnog rada u mlađim kategorijama KK Borac, koji je pionirski, kadetski i juniorski viceprvak države. A što se tiče rezultata finalnog meča, glasio je 62:79 (18:21; 8:22; 16:21; 20:15).

Baš kao što se moglo i očekivati, oba tima su prilično ravnopravno započela meč. Doduše, ulog je bio ogroman, tako da je to bilo prirodno stanje. Ali nakon dva minuta odmeravanja snaga Mega je dodala gas, pa je sa nekoliko dobrih napada došla do plus sedam (2:9). Da se rival još više ne odlepi postarali su se StojićDragićević Pešić, koji su doneli svom timu šest poena. Od tog perioda, pa sve do završetka prvog kvartala, Borac je igrao na ravnoj nozi sa Beograđanima. Štaviše, čak je i poravnao skor (14:14). Ipak, u samoj završnici prvog dela igre Mega je ponovo vratila prednost, ali neznatnu (18:21).

Drugi deo utakmice krenuo je poenterski loše za oba sastava. Više od dva minuta niko nije bio u stanju da pogodi koš. Tek je Popović sa linije namenjene za slobodna bacanja uspeo da poentira. U nastavku je Mega bila uspešna još jednom, pa je došla do plus šest (18:24). Ali onda je Pešić ukrao loptu, nakon čega je spustio na dno mrežice, tako da je Borac brzo odgovorio. Međutim, Čačani nisu uspeli da poravnaju rezultat, već su konstantno zaostajali nekoliko koševa. Čak su Beograđani došli i do prve dvocifrene prednosti (20:34). Posle niza pogodaka rivala i Borac je preko Stojića došao do poena. To ipak nije bila inicijalna kapisla za Čačane, koji su do poluvremena ostali u zaostatku u odnosu na Megu čak 17 poena (26:43).

Tamo gde je stala u drugoj, Mega je produžila u trećoj četvrtini. Nastavili su Beograđani da rešetaju koš Čačana, pa su posle koša Subotića došli do najvećih +21 (26:47). Naravno, Borac se svojski trudio da nešto promeni. Ali Mega je sve konce igre sigurno držala u svojim rukama, tako da Čačani nisu imali puno manevarskog prostora. Štaviše, kako je vreme odmicalo Beograđani su dodatno povećavali suficit, a zaustavili su se poloivnom deonice na koti 24 (30:54). U nastavku je Borac uspeo da malo smanji zaostatak, ali nedovoljno da bi meč uveo u neizvesnije vode. Zbog toga je Mega mogla mirno da sačeka poslednji deo igre.

Odsudni deo utakmice Borac je krenuo na sve ili ništa. Drugog izbora nije imao, jer je zaostajao velikih 22 poena. Ali vreme je neumitno prolazilo, a Čačani nisu uspeli da naprave ozbiljniji pomak. S druge strane, Mega je sigurno koračala ka tituli, tako da je malo šta moglo da je poremeti. Iako se do samog kraja Borac svojski trudio, ipak nije mogao do preokreta, tako da je Mega uspela da meč okonča pobedom i osvoji pehar namenjen pobedniku.

Borac: Pešić 4, Simović, Dragićević 21, Perišić 7, Filipović, Radivojević 1, Medić 2, Miladinović, Ajdačić, Erić 8, Stojić 18, Majstorović 1.

Banjica Mega: Odalović, Božilović 17, Nikolić, Popović 13, Vukašinović, Davidović 7, Čolić 1, Ađančić 2, Subotić 22, Sržentić 17, Milosavljević, Kragović.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar