Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Aleksa Radmilac treći na Prvenstvu Srbije za takmičare do 23 godine

post-title


Na Prvenstvu Srbije u biciklizmu za takmičare do 23 godine Aleksa Radmilac u drumskoj trci osvojio treće, a u vožnji na hronometar četvrto mesto.

Prvenstvo Srbije za takmičare do 23 godine održano je u disciplini pojedinačni hronometar u Erdeviku u petak 27.05.2022.godine na stazi dužine 20km, a u disciplini drumska trka na stazi od 100km koje je održano u Rumi u nedelju 29.05.2022.godine. Aleksa Radmilac u prvoj disciplini osvojio je četvrto, a u drugoj značajnijoj treće mesto. U drumskoj trci od starta se odvojio vodeći dvojac u kojem nije bio Radmilac. On je sa još jednim takmičarem iz Crvene Zvezde tokom cele trke pokušavao da ih stigne, ali u tome nije uspeo. U toj jurnjavi ipak su uspeli da pobegnu velikoj grupi i zajedno dodju na cilj. U sprintu Radmilac je bio bolji i osvojio treće mesto iza Mihaila Bolića-Lotus tim Mađarska i Brenesel Nikole-Inviktabike Novi Sad.

Aleksa Radmilac, na postolju, Ruma 2022

U okviru prvenstva održana je i trka za Kup Srbije za mlađe kategorije. U kategoriji mlađih kadeta koji su vozili 32km u sprintu vodeće grupe najbolji je bio Stefan Vučićević i osvojio je prvo mesto.

Stefan Vučićević na postolju, Ruma 2022

U kategoriji kadeta koji su vozili 48km, najbolje plasiran takmičar Borca bio je Vukašin Jovančević na šestom mestu. Ostali članovi ekipe došli su u glavnoj grupi i Borac je osvojio treće mesto.

Naredni nastup seniori Borca Marko Danilović i Aleksa Radmilac imaće u sastvu Reprezentacije Srbije na TRCI OKO ALBANIJE od 01-05.06.2022.godine, koja se vozi u okviru Euro toura. Ostali članovi kluba nastupiće na sedmom kupu Srbije u nedelju 05.06.2022.godine u Odžacima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar