Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Promocija publikacije „Porodica Nadežde Petrović kroz 19. vek“ u Titelu

post-title
Foto: Umetička galerija Nadežda Petrović


Na poziv Narodne biblioteke „Stojan Trumić“ iz Titela, Dragana Božović, kustoskinja Umetničke galerije „Nadežda Petrović“, u sredu 8. juna 2022. predstavila je publikaciju „Porodica Nadežde Petrović kroz 19. vek“ građanima ovog grada.

Publika u Titelu je bila zainteresovana za promociju ove knjige najpre zbog činjenice da Zorići - porodica Nadežde Petrović sa majčine strane - potiče iz ovog mesta. Uvodnu reč je dao direktor biblioteke Goran Popović, a o knjizi, pored Dragane Božović, govorio je prof. dr. Dragan Bulatović iz Beograda koji je bio recenzent ovog štiva.

Govorilo se o značaju detaljnih istraživanja porodičnih hronoligija, o nadarenim pojedincima i porodicima koje predstavljaju intelektualnu elitu, ali i o članovima Nadeždine porodice koji su rođenjem vezani za Titel - Nadeždinom dedi Pavlu Zoriću, majci Milevi i ujaku Svetozaru Zoriću. Takođe, prostor je dat i značajnim ličnostima iz obližnjeg Mošorina – velikom političaru i borcu za prava Srba u Austrijskoj monarhiji – Svetozaru Miletiću i njegovom bratu Đorđu koji pripadaju Nadeždinoj široj familiji.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar