Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Lepo lice Srbije

post-title
Foto: Gradska biblioteka


Novi, 91. broj časopisa „Nacionalna revijaˮ donosi vredne tekstove iz kulture, istorije, priloge o duhovnoj baštini, turističkim lokalitetima, jubilejima… Važan deo sadržaja ovog broja čini i tekst sa naslovom „Dom smisla i knjige” koji je posvećen Gradskoj biblioteci „Vladislav Petković Dis”. U središtu časopisa je na osam strana, obogaćenih fotografijama, predstavljen deo bogate riznice najstarije ustanove kulture u Čačku: spomenar Marije Mare Pandurović sa Disovim autografom, legat Branka V. Radičevića spomen-soba Siniše Paunovića, vredne umetnine izložene u holovima zgrade itd.

DSC_0467-1-min
Foto: Gradska biblioteka

Ovo je prvi, nadamo se, u nizu tekstova o ovoj ustanovi koji je objavljen u reviji koja izlazi na srpskom, ruskom i engleskom jeziku. Časopis predstavlja spoj prošlosti i budućnosti, tradicionalnog i modernog i daje svojevrstan odgovor na pitanje šta Srbija jeste i šta može biti. Hvala uredničkom timu glasila koji je prepoznao da lepo lice i vredno blago Srbije čini i čačanska Biblioteka.

Ovaj prilog u „Nacionalnoj reviji” načinjen je zahvaljujući znanju i trudu Olivere Nedeljković, Tanje Vuković, Marije Radulović i Vladimira Simića na čelu sa direktorom dr Bogdanom Trifunovićem.

Ovaj, kao i prethodni brojevi „Nacionalne revije” čuvaju se u Odeljenju periodike, te su dostupi korisnicima u čitaonici.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar