Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiJako nevreme ponovo pogodilo zapad Srbije, oštećeno na desetine puteva u Ivanjici i Arilju

post-title
Foto: RINA


Jako olujno nevreme praćeno obilnom kišom ponovo nije zaobišlo zapad Srbije. Ogromne količine vode najveću materijalnu štetu ovaj put napravile su na putnoj infrastrukturi mahom na seoskom području u opštinama Ivanjica i Arilje. Nakon prestanka padavina strahuje se i od pokretanja pojedinih klizišta.

"U skoro svih 19 mesnih zajednica imamo prijavljenu štetu na putnoj infrastrukturi. Opština Ivanjica će poslati komisiju na teren u ponedeljak. Sva šteta je na makadamskim kolovozima, ali i na mnogim asfaltnim putevima ima dosta nanetog materijala usled bujica koje su tekle putevima. Čim stane kiša krećemo u sanaciju oštećenih puteva.", rekao je za RINU Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

1654976676286436988_390378109795284_6357692679379605259_n
Foto: RINA

Slična situacije je i u opštini Arilje čiji su meštani prethodnih dana već pretrpeli velike štete od nevremena, naročito grada koji je desetkovao rod malina.

"Na svu sreću u Arilju ovaj put nije bilo grada. Međutim, putna infrastruktura je stradala najviše u Mesnim zajednicama Visoka, Bjeluša, Brekovo i Trešnjevica. Po stabilizaciji vremena nadležne ekipe će sprovesti aktivnosti na sanaciji štete", izjavio je Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje.

Nevreme je tokom večernjih sati pogodilo Čačak i teritoriju opštine Lučane gde je prema rečima predsednika Milivoja Dolovića takođe pričinjena šteta na putnoj infrastrukturi.

RINA

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar

slot gacor