Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Natalija Latinović: Suprug je trenutno prvi sa Njujorkom, brat se okitio sa dva srebra, a ja sam od nedavno bivša teniserka

post-title


Srpska sportistkinja nedavno je završila master na Univerzitetu Marquette i najbolja je teniserka na koledžu u poslednjih 25 godina!

Roditelji su je, kao malu devojčicu, prvo odveli u baletski studio. Potom je na poklon, od strica Dragana Popa, dobila teniski reket i pet godina paralelno je trenirala tenis i igrala na baletu. Obaveze su se uvećavale i u jednom trenutku Natalija Popović morala je da se opredeli, izabrala je tenis. Sada je jasno da nije pogrešila jer je Nataliji beli sport doneo mnogo radosnih trenutaka, studiranje u SAD – u, diplomu na Univerzitetu Marquette i bračnog saputnika Vuka Latinovića.

U svojoj jedanaestoj godini opredelili ste se za tenis.

„Tih godina počeo je uspon Novaka Đokovića, Ane Ivanović i Jelene Janković. Svi smo ih pratili i navijali. Ja sam pored Ane obožavala Kim Klajsters i Viktoriju Azarenko. Vredno sam trenirala, igrala na državnim prvenstvima, nasupala za mlađe reprezentativne selekcije i učestvovala na OI za mlade. Često sam igrala sa Olgom Danilović, potom, sa Igom Švjontek šampionkom na ovogodišnjem Rolan Garosu“, kaže Natalija Latinović eks Popović.

287051544_504204294785488_732872233158649019_n (1)

Pre pet godina nastavili ste život u SAD – u.

„Da, otišla sam na koledž i nedavno sam odbranila master na Univerzitetu Marquette. Završila sam smer odnosi sa javnošću, komunikacija sa medijima, PR... Dobro je poznato da je profesionalni tenis skup, otišla sam na koledž gde sam studirala i igrala tenis. Dakle, na neki način sam objedinila školu i sport koji volim“.

Bili ste uspešni na oba polja. Diploma je tu, ali i dobri teniski rezultati.

„U konferenciji u kojoj se takmičio moj fakultet ima jedanaest timova. Po šest devojaka igra za svoj koledž, a ja sam bila na prvoj tabli‚ igračica broj jedan. Uspela sam da ostvarim 17 pobeda i četiri poraza što je najbolji skor u poslednjih četvrt veka. Takođe, prve godine izabrana sam za najboljeg rukija sezone“.

Sada je trenutak za novu odluku, tenis ili posao u struci.

„Već sam presekla, tenis ću igrati rekreativno, kada mi obaveze dozvole, a radiću u struci. Mislim da je pametan izbor jer uvek mogu da radim kao teniski trener, sa svojim referencama, a ukoliko zapostavim ovo za šta sam se školovala teže ću, kasnije, naći posao“.

Već smo pisali o Vašem suprugu, fudbaleru Vuku Latinoviću, koji igra za Njujork Siti.

“Već sam ljubomorna na moju jaču polovinu, on će trenirati i igrati fudbal, a ja ću raditi od 9 do 17 sati. Naravno, šalim se. Gledam svaku Vukovu utakmicu i navijam za njega. Zajedno priželjkujemo da više vremena provodi na terenu, u dresu Njujork Sitija, koji je trenutno prvi u istočnoj konferenciji. Kao nekadašnji profesionalac u potpunosti razumem Vuka i njegove obaveze i stremljenja”.

Dobili smo informaciju da ste naviku za specifično držanje olovke, vezivanje pertli kao i sportske gene nasledili od strica Dragana Popovića, grebićke legende.

“Da, da, između ostalih. Deda, mamin tata, bio je rukometaš u Zvezdi, član uprave KK Borac. Mama je bila rukometašica i košarkašica, ali je rano prekinula karijeru. Tata mi je uvek pričao da ga je, kao dečaka, trenirao najbolji trener Evrope Željko Obradović. Na njega je povukao moj rođeni brat Konstantin”, zaključuje javljanje iz Amerike Natalija Latinović.

Kada smo kod Konstantina Popovića, košarkaša Borca, pozvali smo i kadetskog odnosno juniorskog vicešampiona Srbije.

“Da, ove godine mlađe selekcije Borca postigle su velike uspehe. Pioniri, kadeti i juniori su vicešampioni Srbije, a ja sam igrao za poslednje dve selekcije. Okitio sam se sa dve srebrne medalje, ali bitnije, dao sam neke ključne poene za Borac. Trenutno sam sa U17 reprezentacijom Srbije koja se priprema za SP, koje se početkom jula održava u Malagi. Od košarkaša, sa tatom, volim i sada da gledam Majkl Džordana, navijam za Borac i Zvezdu. Trenutno mi je omiljeni igrač Luka Dončić. Pored mame, tate, dede, sportski osećaj nasledio sam od strica”, kaže Popović junior koji će ovog leta u posetu kod sestre Natalije i zeta Vuka Latinovića.

286688827_1056117861949686_5490632640109463078_n (1)

U polufinalu Konkakaf Lige šampiona, ove godine igrali su Sijetl i Njujork Siti za koji nastupa Vuk. Latinović se već okitio šampionskom titulom u MLS ligi.

„Ovo mi je druga sezona u MLS – u. Srećan sam jer sam produžio ugovor sa klubom, ali bih voleo da dobijam veću minutažu bez obzira što imamo i iskusnije fudbalere. To bi mi omogućilo da se pokažem u pravom svetlu, naročito zbog Srbije. Inače, Njujork Siti je igrao na dva fronta. Moj klub, prvi put od osnivanja, je igrao Ligu šampiona, pričao je naš sagovornik.

Velike nade polažete u MLS ligi, trenutno ste vodeći na istoku.

„Želimo da odbranimo titulu u domaćem prvenstvu. Osnovni zadatak je da uđemo u plej – of jer nakon toga svako može da postane prvak, bez obzira da li u završnicu ulazi sa prve ili šeste pozicije“.

Raste popularnost fudbala u Americi.

„U SAD – u muški fudbal dobija na popularnosti. Tačno je da je ženski fudbal bio prilično gledan, naročito kada su Amerikanke postale šampionke sveta. Međutim, plasmanom muške reprezentacije u Katar, mislim da će interesovanje za fudbal prilično skočiti. Ovdašnja publika baš voli da gleda utakmice sa Mundijala, a reprezentacija SAD – a igra odlično“.

Ipak, fudbal je još uvek na petom mestu pa su naši košarkaši popularniji.

„U Americi su NFL, bejzbol, NBA, NHL, po broju gledalaca, ispred fudbala, ali i to će se promeniti. Od naših sportista Nikola Jokić uživa veliku popularsnost, slede ga Bobi Marjanović, koga ljudi jednostavno gotive, džin, a dobrica. Tu je i Luka Dončić koji pruža odlične partije“.

Vaš prvi i jedini sport kojim ste se bavili bio je fudbal.

“Uzore sam imao u Zinedinu Zidanu i Stivenu Džerardu, a najviše volim Liverpul i madridski Real. Od srpskih igrača pratio sam Nemanju Vidića, i sada gledam neke stare snimke Vidićevih partija. Pored Nemanje voleo sam da gledam Nikolu Žigića“.

Sveži ste u braku, a potrebno je da uklopite porodične obaveze i sport.

„Znam kolike obaveze je imala Natalijija oko škole i tenisa. Takođe, i ona zna kakve su moje obaveze. Rano se budim, ustajem, vodim računa o kvalitetnoj i zdravoj ishrani, treniram, putujem...Snalazimo se i dopunjujemo. Ide nam dobro, nadam se da će tako i ostati“.

Negde u vreme Mundijala možda dođete u Srbiju.

„Imamo neke zajedničke planove za dolazak u zemlju, ali tek posle moje fudbalske sezone. Imamo dovoljno vremena da razmišljamo o dolasku“, završava javljanje i Vuk Latinović.

Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar