Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiUskoro novo povećanje penzija, veći i minimalac

post-title
Ilustracija, foto: Shutterstock


Penzionerima u oktobru i novembru sledi prvo povećanje penzije, a onda i početkom naredne godine u januaru još dodatna povišica. Biće to ukupno povećanje od najmanje 18,2 odsto, izjavio je predsednik Vučić.

Predsednik je istakao i da se ne radi o jednokratnoj pomoći već o stalnom povećanju, i da se radi o najvećem povećanju penzija u nekoliko godina, ako ne i decenija.

- Ja mislim da je to neverovatno i očekivano u ovakvim uslovima, rekao je on i dodao da se samo čeka odobernje MMF-a.

- Mi smo uradili računice i obezbedili pare, ali mi nećemo da kršimo fiskalnu stabilnost i stabilnost zemlje, zato razgovaramo sa MMF-om.

On je istakao i da će značajno povećati i minimalce, i to na teret države.

- To je oko 300 miliona evra na godišnjem nivou, istakao je Vučić i dodao da će to povećanje biti od povećanja neoporezivog dela dohotka, deo doprinosa i da će spustiti poreze i doprinose na nivo od 60,2 odsto.

- Da rasteretimo poslodavca, i da sve to ide na teret države, sve to o čemu pričamo. Biće veliko povećanje minimalaca... preko 12, 13, možda i 14 posto. To znači da očekujemo da nam plate u martu 2023. prosečna plata bude preko 710 evra na nivou Srbije, a da ne ugrozimo stopu javnog duga, dodao je predsednik i istakao da će dvocifreno rasti i plate u javnom sektoru.

Blic

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar

slot gacor