Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Aleksa i Boris, nove nade čačanskog i srpskog rukometa

post-title


O Borisu već govore kao o novom Veselinu Vujoviću!

Braća Mosurović, Aleksa (15) i Boris (13), igraju za generacije M16 i M14 omladinskog rukometnog kluba Mladost. Mlađi Boris igra na poziciji levog beka dok je Aleksa pivotmen. Oba brata nalaze se na spisku reprezentativaca Srbije, Aleksa je prošao kroz sve reprezentativne selekcije, dve godine mlađi brat je reprezentativac Srbije, region zapadne Srbije.

Kako saznajemo u svom godištu je najbolji srpski levi bek. Po talentu, upoređuju ga sa Veselinom Vujovićem i govore da ne igra rukomet već se igra popularnim sportom.

Starija generacija (petnaestogodišnjaci) već je izborila mesto u prvom timu ORK Mladost iz Atenice koji je ponovo pokrenuo Vladan Ćurčić. Aleksa je u prvom timu, normalno, zbog godina nije u startnoj postavi.

Ono što sve raduje je činjenica da deca, za treninge, na raspolaganju imaju Plavu halu i balon u Atenici poznatiji kao SC „Koloseum“. Takođe, raduje podatak da se sva deca druže i izvan terena, na rođendanima, na drugim sportskim terenima, sedeljkama...

Boris koristi priliku da trenira sa obe selekcije, i mlađom i starijom, što u ukupnom zbiru iznosi i šest puta sedmično. Treneri su Stefan Ćurćić i Mitar Rakonjac koji i sada decu okupljaju u balonu, na treninzima, mada je sezona okončana. Sva deca iz selekcije obožavaju rukomet i treninge i ne haju za „zanimacije“ na mobilnim telefonima, a Aleksu i Borisa očekuju treninzi i tokom leta.

Na tradicionalnom turniru koji je organizovao ORK „Mladost“ učestvovalo je 14 ekipa, klubova sa rukometnom tradicijom, a domaći tim zauzeo je drugo mesto. Mladi Boris bio je najbolji strelac turnira, sa 30 datih golova, proglašen je i za najboljeg levog beka. Sa samo 13 godina već se vidi da je predodređen za profesionalnog rukometaša sa mnogo pozitivnih igračkih karakteristika.

Cilj ORK Mladost, u narednoj sezoni, je prvo mesto u srpskoj ligi i plasman u viši rang.

Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar