Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiDo septembra će biti izgrađena automatska protivgradna stanica, braniće čitavu zapadnu Srbiju od velikog neprijatelja

post-title
Foto: RINA


Skoro svake godine deo roda crvenog zlata oberu vremenske nepogode, a pre svega pre ili tokom berbe jak grad opustoši malinjake. Pojedini malinari deo roda osiguraju i tako bar malo nadomeste gubitak, dok ostali gledaju u nebo i strepe da li će za samo par trenutaka biti uništen sav trud. Njihovim mukama uskoro bi trebalo da dođe kraj, jer je u planu izgradnja automatske protivgradne stanice na prostoru Vlasenice i Višegrada.

"Stanica će biti gotova do septembra meseca i ona će štititi čitavu zapadnu Srbiju od elementarnih nepogoda, što do sada nismo imali kao privilegiju. To će biti najveća tekovina našeg društva, jer ćemo na taj način da sprečimo eventualne štete koje bi mogle nastati u poljoprivredi. To je projekat čija je realizacija od ključnog značaja, jer mi ranije šta god da je dolazilo iz pravca BiH, nismo mogli da se odbranimo, a sada ćemo moći", izjavio je za RINU ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

1655378172_ivanjica-dan-opstine-nedimovic-fotorina3
Ministar Nedimović dobio priznanje za izuzetan doprinos ivanjičkom kraju, foto: RINA

Za razliku od nekih prethodnih godina kada su malinari pravdu i bolje uslove tržaili na ulicama, sada je situacija potpuno drugačija. Zadovoljni otkupnom cenom, sada sa osmehom dočekuju ministra poljoprivrede, što ranije nije bio slučaj.

"Od crvenog zlata u opštinu Ivanjica slilo se 40 miliona evra i zato je zaštita plantaža maline od ključnog značaja. Zadovoljan sam što je situacija sada drugačija i što smo uspeli zajedno, kao jedan tim, tome da doprinesemo. Ova teritorija živela je i živeće od maline. Najveći naš uspeh jeste što u ovim kajevima nemamo više proteste kakve smo gledali ranije. Rešili smo problem otkupne cene, a biće rešen i problem nedostatka radne snage. Država je na vreme usvojila Zakon o angažovanju sezonskih radnika u poljoprivredi pa će moći da se angažuju i radnici iz drugih zemalja", naglasio je minsitar.

Nedimoviću je tokom posete Ivanjici dodeljeno priznanje grada, Junska nagrada, za nesebičan doprinos u oblasti poljoprivrede i poboljšanju infrastrukture u ruralnim područjima ove opštine.

RINA

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar

slot gacor