Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zalivanje bašta i poljoprivrednih useva Užičane može skupo da košta: Ako vas inspekcija ili milicija uhvati na delu bićete kažnjeni i do 50.000 dinara

post-title
Foto: RINA


Gradsko veće grada Užica donelo je Naredbu kojom se upozoravaju građani da pijaću vodu koriste racionalno i isključivo za svrhe za koje je namenjena. Ovom naredbom zabranjeno je korišćenje vode za zalivanje dvorišta, bašti, voćnjaka, poljoprivrednih useva i dr.

"Proteklih dana, a prema najavama i u narednom vremenskom perodu bićemo suočeni sa visokim dnevnim temperaturama i sušom, pa je smanjenje količine vode na izvorištima kako gradskog, tako i seoskih vodovoda vrlo izvesno. Sadašnje rezerve vode su dovoljne za redovno snabdevanje, ali ukoliko se nastavi nenamensko korišćenje pijaće vode za zalivanje useva, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu, one mogu biti ozbiljno umanjene", poručuju čelnici ovog grada.

Veće je zadužilo JKP “Vodovod” i Gradsku upravu za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju da preduzmu sve zakonom i gradskim odlukama predviđene mere, uključujući i kažnjavanje onih koji ne poštuju Naredbu. Zakonom su predviđene novčane kazne u iznosu od 20.000 do 50.000 dinara, a gradska odluka predviđa i mogućnost isključenja sa vodovodne mreže korisnika koji ne poštuju ograničenja, odnosno nenamenski koriste pijaću vodu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar