Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Deset klubova hoće mesto Žarkova u Prvoj ligi Srbije: Od Zaječara do Čačka

post-title
Ko će u Prvu ligu Srbije? (©MN Press)


Novi standardi za prvoligaše i prva žrtva propisa koji za cilj imaju profesionalizaciju fudbala u dve prve savezne lige. Žarkovo je shvatilo da finansijski neće moći da izdrži tu trku, pa je zbog stanja na klupskoj kasi odustalo od takmičenja u Prvoj ligi Srbije. A umesto Žarkova desetak kandidata za drugi rang takmičenja u fudbalskoj piramidi Srbije.

Pva tri su oni koji su do juče tu bili, ali su ispali u Srpsku ligu: Timok sa novim stadionom u Zaječaru u izgradnji, pa OFK Bačka i Budućnost Dobanovci.

Spisak kandidata tu se ne završava, jer su prema informacijama Sportskog žurnala prijave za pristup Prvoj ligi podneli i Sloga iz Požege, Jedinstvo sa Uba, Zemun, Borac 1926, dok se interesuju i Mladi Radnik 1926 iz Požarevca i OFK Beograd. Pominje se i Smederevo, mada ni oni nisu zvanično prelomili.

Odluka o poslednjem učesniku Prve lige Srbije biće doneta na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, zakazanoj za sredu. Pri odlučivanju procenjivaće se i kakvu infrastrukturu imaju zainteresovani klubovi, kakve materijalne mogućnosti...

Mozzart sport



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar