Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Aleksa Novaković i Marko Pecarski na spisku selektora Pešića

post-title
Ilustracija, foto: Shutterstock


Košarkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za poslednja dva meča prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine, a selektor Svetislav Pešić objavio je spisak kandidata za te dve utakmice.

Kako se navodi u saopštenju KSS, pripreme će zvanično početi 23. juna, a do tada će selektor Svetislav Pešić i njegovi saradnici raditi sa igračima koji su ranije završili sezonu i kojima je potreban uvod u maksimalne napore takmičarskog ritma.

Spisak selektora Pešića koji broji 20 košarkaša, među kojima su i dvojica NBA igrača, novopečeni šampion sa Golden Stejtom Nemanja Bjelica i Boban Marjanović, biće kompletiran pred zvaničan početak priprema, a trenutno on izgleda ovako: Aleksa Avramović (Partizan), Aleksa Uskoković (Mega), Aleksa Novaković (Borac), Ognjen Jaramaz (Bajern), Danilo Anđušić (Monako), Miloš Teodosić (Virtus), Vanja Marinković (Baskonija), Dejan Todorović (Kanari), Nemanja Dangubić (Partizan), Uroš Trifunović (Partizan), Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Nemanja Bjelica (Golden Stejt), Balša Koprivica (Partizan), Boriša Simanić (Mega), Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost), Filip Petrušev (Efes), Dušan Ristić (Fuenlabrada), Marko Pecarski (Borac), Boban Marjanović (Hjuston), Nikola Jović (Mega).

Prva dva dana, srpski nacionalni tim će se pripremati u Beogradu, a u tom periodu će biti organizovana i konferencija za medije kojom će kvalifikacioni prozor biti i zvanično najavljen. U subotu, 25. juna, reprezentacija Srbije putuje za Niš gde će nastaviti sa pripremama. U sredu, 29. juna, tim Srbije putuje iz Niša za Rigu, gde će 30. juna igrati protiv Letonije. Nakon utakmice, reprezentacija se vraća u Niš gde će 3. jula od 21 čas dočekati reprezentaciju Belgije.

Orlovi su trenutno na deobi prvog mesta Grupe A sa Letonijom i obe ekipe već su obezbedile plasman u finalnu fazu. U poslednjoj fazi kvalifikacija ekipe iz ove grupe ukrštaju se sa ekipama Grčke, Turske i Velike Britanije, a samo će tri od šest timova izboriti plasman na Svetsko prvenstvo koje će se održati u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Mozzart sport



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar