Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



FTN Čačak: Dodeljeni Zlatni indeksi brucošima iz 1970. godine

post-title


Uručivanje Zlatnog indeksa planirano za 2020. godinu je odloženo zbog virusa korona, pa je tim povodom u subotu 18. juna 2022. godine upriličena svečanost.

Dobitnici ovog jubilarnog priznanja su diplomci Visoke tehničke škole koji su upisani kao brucoši u školskoj 1970/71. godini. Oni su u Čačak došli iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije. Te školske 1970. godine upisano je 758 studenata, na Mašinski smer 377 i 381 na Elektrotehnički. Tada brucoši, a sada penzioneri sa nestrpljenjem su čekali ovaj trenutak, kako bi se ponovo sastali sa svojim kolegama.

Nekadašnje studente pozdravili su dekan FTN-a u Čačku prof. dr Danijela Milošević i prodekan za strukovne studije dr Nataša Gojgić. Zlatne indekse studentima uručila je njihova prof. dr Branka Jorović, a pored nje dodeli su prisustvovali prof. dr Danilo Stojanović i prof. dr Sreten Popović, ističući da je ovo jedna lepa tradicija koju treba negovati. Prisutne kolege, pozdravio je Dragiša Vasiljević, nekadašnji student Visoke tehničke škole, koji je bio i jedan od organizatora ovog skupa. Dragiša kaže da je tadašnja Visoka tehnička škola, a danas Fakultet tehničkih nauka u Čačku ostavio najveći trag na njegovom životnom putu:

„Drago mi je da smo se okupili danas i da smo na mestu gde smo proveli najlepše studentske dane. Ja sam bio siromašni dečak koji je obrazovanje stekao upravo ovde, posebnu ulogu u formiranju moje ličnosti imaju profesori Nikola Cvetić i Nikola Azanjac. Tada sam malo bio ljut na njih, ali se kasnije kroz moj život pokazalo da je njihova uloga bila ključna. Formirali su jaku ličnost u profesionalnom, ali i porodičnom životu, što se i dalje prenelo na moje sinove i danas na unuke“, kaže Vasiljević.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar