Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Legendarna 63. padobranska u subotu u Guči

post-title
Foto: Screenshot


Lučani - Opština Lučani će ove godine biti domaćin veteranima 63. padobranske brigade, koja će

 

Foto: Printskrin, Jutjub

24. i 25. juna u Guči, prestonici trube, održati već tradicionalni Vidovdanski skup veterana, i to 22. po redu.

 

Za tu priliku Kulturni centar opštine Lučani organizovaće prigodan kulturno-umetnički program koji će pratiti niz atraktivnih aktivnosti koje će prikazati 63. padobranska brigada.

 

U petak, 24. juna na pozornici Kulturnog centra u Guči, sa početkom u 20 sati, biće organizovan koncert za ljubitelje trube. Nastup će imati najbolji mladi trubački orkestri i to: Miroslava Đunisijevića, Braće Ilić, Uroša i Ognjena Vasiljevića.

 

Odmah nakon njih, na sceni će nas razgaliti trubačkim umećem i orkestar „Dragačevske trube“, kapelnika Dragana Pavlovića iz Guče.

 

U subotu, 25. juna, istina, kad joj vreme nije ali, opet kao najava 61. Dragačevskog sabora trubača ( 5-7.avgust), grunuće prangije i oglasiti trubačku budilicu.

 

Od 9 sati, u Domu trubača u Guči, u organizaciji Crvenog krsta opštine Lučani, dobrovoljni davaoci krvi će imati priliku da pokažu svoju humanost. Prostorije Doma trubača će biti otvorene od 9-15 sati za sve ljude dobre volje. Izložba „Zlatne ruke Dragačeva“ biće otvorena za sve posetioce Guče, od 10 sati. Izložba je prodajnog karaktera i ljubitelji ručnog rada, poštovaoci tradicije ovog kraja imaće priliku da uživaju u svemu što su vredne ruke naših Dragačevki i Dragačevaca pripremile.

 

U 11 sati, kraj Spomenika trubaču, veterani 63. padobranske brigade, podićiće svoju zastavu, kao znak za početak velikog spektakla koji će uslediti.

 

Od 11 i 30 sati, na pozornici Kulturnog centra u Guči, biće upriličena priredba 63. padobranske brigade sa prigodnim kulturno-umetničkim programom u kojem učestvuju: trubački orkestri Marka Trnavca i Jovice Jovanovića, KUD „Milan Blagojević – Namenska“, Lučani i Crkveno varoški hor „Sveti Sava“, Lučani. Tom prilikom biće dodeljena i posebna priznanja brigade.

 

A od 13 sati, na stadionu FK „Dragačevo“, sa pogledom u nebo, dočekaćemo hrabre padobrance koji će izvesti skokove, i sve to uz zvuke najboljih trubača iz orkestara

Elvisa Bajramovića i Kristijana Azirovića. Momci i devojke iz KUD „Abrašević“ Guča će spletom igara pratiti kako trubače, tako i padobrance. Ovaj deo programa je otvoren za posetioce koji će ujedno imati priliku da se upoznaju i sa naoružanjem i opremom koju 63. padobranska brigada koristi (TT zbor).

 

Od 17 sati,takođe na stadionu FK „Dragačeva“, 63. padobranska brigada organizovaće i Narodni višeboj.

 

Najbolji trubači, pobednici 60. Dragačevskog sabora trubača prirediće koncert za nezaborav na pozornici Kulturnog centra od 18 sati. Nastupaju Vladimir Ivanović čiji je orkestar bio najbolji na jubilarnom Saboru, Kristijan Azirović (najbolji trubač), Marko Trnavac („Truba publike“) i Jovica Jovanović čiji je orkestar najizvornije muzicirao. Podršku će im pružiti i orkestar Elvisa Bajramovića, čiji se kapelnik okitio titulom najboljeg trubača na 59. Dragačevskom saboru trubača.

 

Igrom će se predstaviti KUD „Milan Blagojević-Namenska“, Lučani i KUD „Abrašević“, Guča.

 

Organizatori manifestacije su: Opština Lučani, Kulturni centar opštine Lučani Guča, „Milan Blagojević-Namenska“, Lučani i Turistička organizacija opštine Lučani „Dragačevo“, Guča. Manifestaciju su pomogli: Maksima, Lučani kao i Panekspres, Lučani.

 

PROGRAM MANIFESTACIJE

 

Petak, 24. jun

 

20.00 KONCERT- pozornica Kulturnog centra, Guča

- Pobednici Guče (mladi trubački orkestri)

(Nastupaju: trubački orkestri Miroslava Đunisijevića, Braće Ilić, Uroša i Ognjena Vasiljevića)

- Trubački orkestar „Dragačevske trube“ iz Guče sa gostima

Subota, 25. jun

 

7.00 Trubačka budilica

 

10.00 Izložba „Zlatne ruke Dragačeva“

(Izlagači: Udruženje samoukih slikara i vajara Dragačeva;Udruženje seoskih žena Dragačeva; Udruženje „Bosiljak“, Čačak; Udruženje „Kolo srpskih sestara“, Lučani; „Etno stil, Adrani; „Etno stil“, Vladan Jolić, Užice; „Liciderska srca“, Đokić, Ivanjica)

 

11.00 Svečano otvaranje programa- kod Spomenik trubaču

(Učestvuje:63. padobranska brigada, trubački orkestar)

 

11.30 Vidovdanski skup veterana 63. padobranske brigade (priredba)

(Učestvuje: 63. padobranska brigada, trubački orkestri Marka Trnavca i Jovice Jovanovića, KUD „Milan Blagojević – Namenska“, Lučani, Crkveno varoški hor „Sveti Sava“, Lučani)

(pozornica Kulturnog centra, Guča)

 

12.15. Poseta Muzeju trube

 

13.00 Padobranski skokovi i TT zbor, kulturno – umetnički program

(Učestvuje: 63. padobranska brigada,trubački orkestri Elvisa Bajramovića i Kristijana Azirovića, KUD „Abrašević“, Guča) (stadion FK Dragačevo, Guča)

 

17.00 Narodni višeboj - stadion FK Dragačevo, Guča

 

18.00 Kulturno umetnički program– pozornica Kulturnog centra, Guča

(Nastupaju: KUD „Abrašević“, Guča, KUD „Milan Blagojević-Namenska“, Lučani,

Trubački orkestri pobednici Dragačevskog sabora: Marka Trnavca, Jovice Jovanovića, Vladimira Ivanovića, Kristijana Azirovića i Elvisa Bajramovića)

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar