Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vanredna situacija uvedena na delu teritorije opštine Lučani: Nevreme opustošilo Dragačevo a šteta u selima višemilionska, formirane dve komsije koje su već upućene na teren

post-title
Foto: RINA


Lučani - Nakon jakog nevremena koje je opustošilo dragačevski kraj na delu teritorije opštine Lučani uvedena je vanredna situacija. Za samo pola sata koliko je trajala oluja pričinjena je višemilionska šteta, oštećeni su putevi, domaćinstva i poljoprivredni usevi.

„Grad veličine i do teniske loptice sručio se na naseljena mesta načinivši ponegde i stopostotne štete na malinama, kupinama, kukuruzu, pšenici, povrću i drugim poljoprivrednim kulturama. Ogromnu štetu, nevreme i grad su načinili i na stambenim i pomoćnim objektima, lomeći krovne pokrivke i prozorska stakla. Uništeni su i brojni plastenici i zaseočki putevi”, ističe za RINU Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Najkritičnija situacija je u selima Turica, Puhovo, Viča, Goračići, Dragačica, Rasovac, Doi i Gornji Dubac, Kaona, Živiica, Markovica, Dučalovići, Rti, Dljin. Predeo Guče i sela Lučana.

"Samo juče je ispaljeno čak 78 protivgradnih raketa, koje ipak nisu uspele da razbiu gradonosne oblake i smanje obim nastale štete. Od početka godine, opština Lučani je tokom brojnih naleta gradonosnih oblaka do sada ispalila 186 protivgradnih raketa”, navodi predsednik Dolović.

Formiran su dve Komisije koje će odmah krenuti u popisivanje nastale štete, posebno na stambenim, pomoćnim objektima i putnoj infrastrukturi, kako bi se pristupilo obnovi i zaštititi prvenstveno kuća od mogućih pljuskova koji se očekuju i u narednim letnjim danima. Svi građani koji su pretrpeli štetu, prijavu oštećenja mogu prijaviti na pisarnici Opštinske uprave opštine u Lučanima i Guči.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar