Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



"Estrada Melos" Čačak obeležila više od pola veka postojanja i rada

post-title
Foto: Infopress


,,Estrada Melos“ Čačak obeležila je više od pola veka postojanja i rada. Mnogi estradni umetnici su od samog početka deo ovog udruženja koje svoj rad temelji na očuvanju narodne muzike.Trendovi u muzici se menjaju, ali predstavnici ovog pravca veruju da hitovi traju zauvek.

,,Estrada Melos“  je posebno pružila podršku u periodu 1970 , 1980- ih godina kada je ovo udruženje bilo jedino u  regionu. Zahvaljujući njima mnogi su ostvarili i socijalna prava.  Festivali koji su posvećeni izvornim instrumentima dokazuju da nema bajazni za narodnu muziku. Sve više je  i harmonika prisutna u muzici,   u cilju očuvanja prave  narodne  muzike  zasnovane na  elementima srpskog folkora.

Više od 1000 istaknutih i manje poznatih muzičara deo su  ,,Estrade Meslos“. Na današnjoj svečanosti dodeljena su priznanja zaslužnim članovima i prijateljima.

I ove godine na dan rođenja  Dobrivoja Topalovića biće upriličen  muzički  koncert u čast ovog priznatog  i poznatog umetnika. Mnoge njegove kolege, kumovi i prijatelji u rodnom mestu pevača,  pevaće u znak sećanja.

,,Estrada Melos“  sa ponosom organizuje koncert posvećen Dobrivoju Topaloviću. Dobrivoje je čitavog života uveseljavao  ljude. Tokom karijere imao je priliku da peva u svetskim metropolama, ali je uvek sa ponosom isticao da je Preljina ,,njegov centar sveta”. 

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar